Forleden holdt jeg julefrokost med de dejligste veninder og deres søde kærester.
Temaet var klassisk med et twist og da jeg sendte en forespørgsel ud, om der skulle sild på bordet, fik jeg et rungende JA tilbage.
Vi lavede to slags:
- Klassisk marinerede sild med hjemmelavet karrysalat
- Vodka og limesild inspireret af Claus Meyers Almanak
Sidstnævnte var jeg så begejstret for, at du skal have opskriften. Vodka giver et rigtig godt modspil til den fede fisk og lime et forfriskende pift. Det er så nemt, men noget så godt!
Sild med vodka og lime
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche 18%
- 2 spsk vodka – jeg bruger Mama Vodka
- Skal og saft af 1 lime
- Salt og peber
- 6 store, marinerede sildefileter – brug gerne dine egne, hjemmelavede eller nogle af god kvalitet, som f.eks. Christiansøpigens.
Bland mayo og creme fraiche sammen, men pas på at røre alt for meget rundt, så bliver dressingen bare tynd.
Riv limeskallen fint og kom den sammen med saften og vodka i dressingen. Skær sildefileterne i passende bidder og kom dem i dressingen. Smag til med salt og peber.
Drys evt med lidt ekstra revet limeskål og friskkværnet sort peber.
God fornøjelse!
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Hej Mette-
Der ser godt nok lækkert ud. Skal helt sikkert med på julebordet. Er der en speciel smag i den foreslåede vodka, eller kan man bruge, hvad man har i skabet?
/Sejer
Hej Sejer,
Ja – du skal næsten prøve dem. De er rigtig gode og en herlig fornyelse til Julebordet 🙂
/M