Midt i November blev jeg inviteret til en (madblogger)middag på Vesterbro Vinstue.
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg gik til middagen uden forventninger overhovedet. Jeg havde naturligvis researchet og læst om stedet, deres vin og menu, men da jeg ALDRIG tidligere havde hørt tale om Vesterbro Vinstue, var jeg aldeles uindtaget.
Det sker faktisk ikke så tit. Normalt tager man på en restaurant, vinbar eller bare bar efter anbefalinger fra andre, anmeldelser, omtale eller lignende, men Vesterbro Vinstue er altså ikke det sted, der er blevt skrevet mest om.
En rå tirsdag aften ankommer jeg på min cykel til dét, der udfra ligner, en ganske ordinær Vesterbro cafe. Jo, du ved godt, hvad jeg mener: mørkerød markise med Carlsberg logo og man kan næsten gætte, at stedets sællert er den middelmådige cafeburger. Jeg skulle imidlertid blive noget så overrasket for ikke nok med, at Vesterbro Vinstue kan udvælge og servere dejlig vin, så kan de også lave skøn mad.
Priserne – på både mad og vin – er yderst rimelige; Enhedsprisen for alle retter er 90 kr og vinene er tilsvarende fornuftigt prissatte.
Lokalerne er skønne og der er virkelig tænkt over indretningen på grænsen til det konceptualiserede, men vi er alligevel så langt fra den konventionelle cafestil, at det er dejligt.
Vi får serveret letrøgede, friterede blæksprutteringe som den første forret. Hertil en herlig, sort citronmayo. Jeg har sagt det før og gør det gerne igen: blæksprutter er VILDT oversete og de smager bare så dejligt.
Der var LANGT til seje gummiringe stegt i gammel fritureolie, som nok er de flestes mareridt til disse velsmagende herligheder, som jeg sagtens kunne finde på at kigge forbi til sammen med et glas god fed hvidvin.
Efter vore blæksprutteringe får vi en dejlig tatar i den moderne version med maltjord og rørt med en sennepscreme. Den smager virkelig skønt og helt klart en værdig deltager i byens Top5 over gode tatarsteder.
Læs mere om tataren hos Gastromand.
Hoveretten er braiseret oksespidsbryst med rå æbler, vanillerødbeder og pastinakcreme.
Igen en dejlig ret, hvor det smørmøre kød spiller godt sammen med de rå æbler. Vanillesmagen fornemmes kun meget lidt i rødbederne og understreger deres naturlig sødme.
Desserten er dog menuens ubestridte højdepunkt: blåbærparfait med hvid chokolade, lakrids og persillerod.
MUMS – hvor det smagte og hvis man ikke er til blæksprutteringe, så kunne man jo passende kigge forbi til en dessert og et glas sød vin.
Vi fik forresten et glas recioto til vores dessert, som (også) er lidt overset, men ikke desto mindre smager skønt. Særligt her i de kolde måneder.
Vinstuens vinudvalg varirer ofte og vi blev fortalt, at de vil gøre en del ud af at købe vine på auktioner for konstant at have noget interessant at byde gæsterne.
Vi forlod restauranten lidt gladere, end da vi kom. Dels var vi blevet så positivt overraskede over det sympatiske sted, dels er det virkelig dejligt at opleve, at København (stadig) gemmer på en masse hemmeligheder.
Check også Vinstuens bud på en Nytårsaften, det ser spændende og dejligt ud.
Du kan læse flere beretninger om aftenen her:
http://bergholt.net/gastronomi/vesterbro-vinstue
http://piskeriset.dk/vesterbro-vinstue/
http://www.pigenogpomfritten.dk/anmeldelser/vesterbrovinstue/
Rigtig god onsdag aften.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Nogle gange ville jeg ønske at jeg enten boede i København eller at restaurant udbuddet i Aarhus var større 😉
Er vild med dine anmeldelser og synes samtidig det er dejligt at se, at den danske restaurantscene (omend i København) kan en ting eller to.
Håber også, at I nyder ugen i Afrika.
Kh,
Tanja
Det lyder da som et skønt sted, og så er jeg vild med indretningen (om ikke andet, hvad man kan se udfra billederne).. Det ser også ud til at være nogle flotte anretninger, som skiller sig lidt ud fra, hvad man ellers ser.
Bestemt et sted jeg vil have i baghovedet næste gang jeg skal spise i Kbh 🙂
Kære Mette
Jeg havde heller aldrig hørt om Vesterbro Vinstue, før jeg fik en invitation (kunne desværre ikke komme). Jeg forestillede mig faktisk noget endnu mere “groft” – sådan lidt bodega-med-mad-agtigt. Derfor er det så fedt at se disse billeder og blive helt og aldeles overrasket. Jeg må da vist lige et smut forbi efter de blæksprutteringe og et glas et eller andet på et tidspunkt.
Kh Nadia
Kære Nadia,
Du kan roligt tage på vinstuen, der er rigtig hyggeligt, rart og dejlig mad + vin!
Jeg kan også sagtens lokkes til at dele en portion blæksprutteringe 🙂
Kh, Mette