Lige nu eksploderer naturen.
Det bliver mere og mere grønt for hver eneste dag. Syrenerne står med store knopper og lige straks er anemonerne helt væk i skoven.
Ukrudtet har også fart på, men det gode er, at rigtig meget af det rent faktisk kan spises og det endda i form af en meget smuk salat.
Forleden plukkede jeg – sammen med Astrid – døvnælde, gærdevikke (vilde ærter), ramsløg (de udsprungne blomster), brændenælde og fra altankassen: stedmoderblomster og blomsterkarse.
Det er som udgangspunkt de små, nye skud, der smager bedst. Jo større bladene bliver – uanset hvilken type ukrudt – jo mere træget og uinteressant at tygge i, er de.
Brug endelig blomsterne også. De pynter så fint.
Det hele blev blandet i en sprød, grøn og umanerligt smuk salat sammen med brødcroutoner, lidt hjertesalat og radiser skåret i tyyyyynde skiver med kartoffelskrælleren.
Til at hælde over alt det grønne, lavede jeg en helt traditionel mormor-dressing med piskefløde, citron, rørsukker, salt og peber.
Start med at presse en halv citron og rør den med ca 2 tsk rørsukker til sukkeret er opløst. Tilsæt dråbevis piskefløde og cremen vil tykne. Tilsæt piskefløde til du har den mængde og konsistens, du ønsker. Smag til og drøm dig tilbage i din mormors køkken. Vær opmærksom på, at det sagtens kan være, der skal både mere sukker og syre i.
Det er noget så billig – men ufattelig pææææn mad.
Jeg ærgrer mig lidt over, at jeg glemte bøgeblade. De er virkelig gode nu og give et flot spil.
Har du været ude at samle ukrudt til madlavningen?
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Virkelig flot og kreativt fad med naturens spiselige blomster og ukrudt. 🙂
/Søren