Vi fortsætter, hvor vi slap i går med wok på grill og thaimad.
Rigtig mange gadekøkkener i Thailand sælger en form for kødboller: Look chin.
De er saftige og velsmagende, men det allerbedste er saucen eller marinaden, som de er søbede godt og grundigt ind i.
I dag får du min variant, som igen bliver tilberedt på hot wokken.
Kødboller
(Snacks eller del af en større thai middag til 6 personer)
- 1/2 kg hakket svinekød eller kylling
- 1 spsk salt
- 2 æg
- 2 dl kokosmælk
- 1 spsk finthakket citrongræs
- 1 fed finthakket hvidløg
- 2 spsk finthakket frisk koriander
Start med at røre farsen rigtig godt sammen og smag den til, om der skal tilsættes mere salt.
Lad farsen hvile. Gerne op til 30 minutter.
Form kødboller i en størrelse som små golfbolde og kog eller damp dem i 4 minutter.
Tag kødbollerne op og lad dem dryppe godt af på et stykke køkkenrulle, mens du tilbereder marinaden.
Marinade
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk sesamolie
- 1 dl soja
- 2-3 røde chili (afhængig af hvor stærke de er)
- 75 gr ingefær
- 100 gr sukker
Hak løget i tern og hvidløgsfeddene fint. Skær chilierne i skiver og hak ingefær fint. Varm olien i wokken og sauter først de to slags løg i små 10 minutter, til de er gennemsigtige, bløde og uden farve. Hæld soja på og reducer let. Til sidst tilsættes chili ingefær og sukker. Kog saucen godt ind og smag den til.
Vend kødbollerne grundigt i saucen, så de suger en masse af den gode smag til sig.
Hav en dejlig fredag.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Wok fra Hot Wok