Thai beef salad med yam sauce og masser af friske krydderurter

Denne her sommer har jo ikke været …… er jo ikke …..bliver aldrig ….  den, der går over i historien som årtiets dejligste.

Det betyder, at jeg flere gange i løbet af sommeren har haft lyst til stærk – næsten vinterlig – mad.

Meeeeen, det er jo sommer og der er masser af muligheder på at få det hotte ind i sommermad også. OG få brugt nogle af de skønne nye grøntsager, som det bugner med lige nu.

Et par bøffer fra fryseren kaldte på thai ingredienser og den fine blomstrende koriander på terassen havde også lyst at lege med.

Krydderurter til salaten – bemærk de smukke hvide koriander blomster

Der bliver ingen egentlig målangivelse på selve salaten i dag.

Du må selv vurdere, hvor meget der skal til, afhængig af antallet af personer, du skal bespise

Yam sauce

Dette er den mængde, jeg brugte på en salat til 2 personer:

  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 rød finthakket chili – vær opmærksom på hvor meget chili, du skal bruge. Hvis din chili er meget stærk, er det for meget med en hel. Start småt og juster op. Smag på chilien, inden du kommer den i. En chili er altid stærkest i stilkenden, så hvis du smager på spidsen, brænder du ikke tungen af.
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • Saft af 1 lime

Alle ingredienser røres sammen til sukkeret er opløst og stilles på køl.

Ingredienser til Thai Beef Salad

  • Sprød, grøn salat
  • Nudler
  • Nye små gulerødder med skræl og delt på langs i 4-6 stykker
  • Agurk i tynde stave
  • Udon nudler kogt til de stadig har bid
  • Rød peberfrugt i tynde stave
  • Krydderurter: Mynte (jeg havde intet mindre end tre slags: ingefær mynte, schweizisk mynte, marokkansk mynte), koriander og citronbasilikum
  • Grofthakkede peanuts
  • 1 bøf per person

De friskkogte nudler vendes med et par spsk af dressingen, så de ikke klistrer for meget sammen, mens du gør resten af ingredienserne klar.

Bøfferne krydres med salt og peber og grilles på en glohed grillpande. Lad den hvile i min. samme tid som stegetiden.

Fordel alle ingredienser på et stort smukt fad eller en ditto skål.

Skær bøffen i tynde skiver og læg den ovenpå salaten.

Dryp dressingen over og drys til sidst med alle krydderurterne og peanuts.

 

Thai Beef Salad

 

Det ville være alletiders picnic, men vejret var ikke med os denne aften, så vi endte på et tæppe hjemme på stuegulvet.

Det var nu også ret hyggeligt.

Salaten skal spises af skål med pinde og ekstra lime

Server endelig med ekstra lime.

God appetit.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *