Vi har gennem de seneste måneder ændret vores kost.
Vi spiser mere grønt, færre hvide kulhydrater, mere “bevidst” fedt og især lidt mere mådehold på sukkerarterne.
Det har taget noget tid at komme dertil, især når maden er så stor en passion i mit og vores liv.
Men det er bare nødvendigt!
Vi skal ikke selv ud at jage vores føde (mere). Jobbet er for det meste stillesiddende og ja, så er det også noget med alder….. Kort sagt, der er simpelthen ikke behov for et enormt energiindtag og hvis regnskabet i forhold til motion er forkert, ja så er det lig med ekstra kilo på sidebenene.
Jeg er i gang med at eksperimentere og selvom dagens opskrift ikke nødvendigvis er sukkerfattig, så er det alligevel en fiberrig salat med masser af knas, nødder og kerner, som begge giver det polyumættede fedt med både omega 3 og 6.
I starten er det lidt en tilvænning, at der hverken er pasta, nudler, ris eller kartofler, men dette er en fyldig salat og vi spiste den til et stykke kylling og ingen savnede yderligere kulhydrater.
Grøntsagerne kan du selvfølgelig variere efter årstiden. Jeg har brugt palmekål (eller sortkål, om du vil), glaskål og fennikel.
Kål med tahindressing, sprøde nødder og kerner
(Tilbehør til 4 personer)
Sprøde pistacienødder og græskarkerner
- 4 spsk græskarkerner
- 4 spsk pistacienødder
- 1 spsk agavesirup
- Flagesalt og friskkværnet peber
Alle ingredienser vendes sammen og nødderne bredes ud på en bageplade med bagepapir. Bages i ca 10 minutter ved 200 grader, men hold øje med de ikke bliver for sorte.
Salaten
- 1 bundt sortkål
- 1 glaskål
- 1 fennikel
Skær glaskål og fennikel i helt tynde skiver. Meget gerne på en mandolin. Grøntsagerne skal nærmest være gennemsigtige. Læg grøntsagerne i isvand, så de bliver HELT sprøde og knasende.
Skær ribbene af sortkålen og blancher dem i saltet vand, til de akkurat falder sammen.
Dressing
- 1 spsk tahin
- Saft af 1 citron
- 2 tsk agavesirup
- 1 spsk olivenolie
Alle ingredienser røres sammen til en homogen dressing. Smag til. Salt plejer ikke at være nødvendigt, men check selvfølgelig.
Læg grøntsagerne på et fad eller en tallerken. Dryp med dressingen og drys til sidst de sprøde kerner over salaten.
Spiser du det samme, som du gjorde for 1 år siden?
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Tallerkner fra Pillivuyt “Blå Bretagne”
Viskestykke i økologisk bomuld fra The Organic Company
Gafler fra Iittala
Knive fra Laguiole
Det ser sundt ud:-)
Vi eksperimenterer p.t. med Årstidernes Slankekasse og der er en udfordring, så vi tager en pause indimellem for ikke at gå kold i alt det sunde;-)