Jeg kan så forfærdelig godt lide kirsebær, men desværre er sæsonen uendelig kort, så det gælder om at skynde sig.
Som jeg skrev i går, så er de sure kirsebær at foretrække, når de skal anvendes i madlavningen og således også, når de skal syltes.
Jeg har endnu ikke i år fået fat i nogle af de sure, så også denne gang er det søde spisekirsebær, der skal leges med.
De syltede kirsebær fungerer lige som alt muligt syltet gør: et surt/sødt pift, som giver noget karakter til de retter, bærrene serveres med. Jeg skal nok komme med nogle opskrifter, hvor kirsebærrene indgår.
Syltede kirsebær med citrontimian og stjerneanis
(Til 1 glas på 1/2 liter)
- ca 30 kirsebær
- 175 gr rørsukker
- 200 ml hvidvinseddike
- 4 store kviste citrontimian
- 6 sorte peberkorn
- 1 stjerneanis
- 1 knivspids salt
Læg kirsebærrene incl stilk og sten i et skoldet, sterilt glas.
Kom de resterende ingredienser i en gryde. Kog lagen op og smag til, om den er tilstrækkeligt sød. Det afhænger nemlig meget af, hvilken eddike du anvender.
Hæld lagen over kirsebærrene og sæt låg på med det samme.
Hav en dejlig tirsdag.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Syltetøjsglas fra Weck
One thought on “Syltede kirsebær med citrontimian og stjerneanis”