Jeg har været der før – og nu er det tid igen.
Tid til de nemme opskrifter, som faktisk ikke behøver nogen opskrift, men som alligevel fortjener det.
Vi skulle have lasagne med kylling, spinat, masser af grøntsager, bechamel og en fyldig tomatsauce. Det er en heftig omgang, så for at opveje lidt på det, skulle der en god salat til med masser af kål.
Ingredienserne er følgende:
- Rødt spidskål
- Blomkål
- parmesan i flager
- Timian eller anden frisk krydderurt.
Normalt er jeg ikke den store fan af potterne med krydderurter fra Supermarkedet. Ofte er de drevet hårdt frem, hvilket går ud over smagen. Men denne timian, som ikke har nået at udvikle rigtige “grene” endnu, kan jeg rigtig godt lide at bruge som extra smag i salat, men det er altså bedst, når det er den “bløde” timian.
De to slags kål skæres helt tyndt og blandes i en stor salatskål.
Jeg elsker gode olier og eddiker. Det er guld at have nogle lækre flasker stående og de kan pifte mangen et måltid op. I øjeblikket er min foretrukne en østrigsk, økologisk æble/hyldeblomsteddike fra firmaet Pölzer (fra Irma). Derfor hældes en sjat af den og to sjatter olivenolie direkte over salaten. Lidt groft salt og et par drej på peberkværnen. Såfremt du har fundet en eddike, som er lidt for sur, kan du tilsætte lidt flydende honning også. Vend godt rundt og fordel nu krydderurter og parmesanflager på toppen.
Velbekomme.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Ej, Mette, nu har du igen postet noget der må prøves-Jeg er jo vild med hurtige retter og sunde sager, og salaten her lyder virkelig, virkelig god. Det ser ud som om I nyder ferien;)
Godmorgen,
Det er jeg da bare rigtig glad for at høre!
Ja, ferien bliver virkelig nydt. Sidste dag på ski idag, en aften i rigtig godt selskab og så er vi hjemme til dansk Påske på onsdag.
Må I have en rigtig dejlig Påske!
Kh, Mette