Grillet gris med bøftomater, hestebønner, sølvbeder og peberrod

Sommermaden er så simpel. Og det skal den også være.

Grøntsager, der får lov at tale for sig selv, fordi de er på toppen og ikke bliver bedre kombineret med lidt kød eller fisk.
_DSC5174-2

I denne ret er det egentlig tomaterne, der har hovedrollen. De øvrige grøntsager og især peberroden er også vigtig, men det er tomaterne, der brillerer.

Find nogle gode bøftomater eller andre store tomater med masser af smag.

Det lyder mærkeligt med peberrod og eddike alene som en dressing, men ingen grund til bekymring, det virker!

Jeg øver mig stadig i at bruge sølvbeder. Fra Kiselgaarden får jeg lige nu de fineste små bundter af helt nye beder, som ikke behøver blive delt i stilke og blade. Farverne er smukke og selvom smagen måske nok er i retning af vinterens rodfrugter, så er det alligevel noget helt andet med de dybgrønne blade.

Grillet nakkekotelet med ditto forårsløg, hestebønner, bøftomat, sølvbeder og peberrod
(Hovedret til 2 personer)

  • 2 store økologiske nakkekoteletter eller skaftkoteletter
  • 2 store bøftomater skåret i tynde skiver
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 håndfuld hestebønner
  • 1 lille håndfuld blandede sølvbeder
  • 2 – 3 cm frisk peberrod
  • 4 spsk pæreeddike eller anden god, lys eddike, som ikke er alt for sur
  • olivenolie
  • salt og peber

Tænd en grill eller grillpande og start med at grille forårsløgene til de har sorte striber og er blevet møre. Læg dem til side og drys med lidt salt og dryp med olivenolie.

Bælg hestebønnerne og kog dem i saltet vand 1 minut. Pil den yderste hinde af.

Sæt en stor gryde vand over og bring det i kog. Kom sølvbederne i og kog dem, til de lige akkurat falder sammen. Hæld sølvbederne op i en si og lad dem dryppe godt af .

Riv peberroden og hæld eddiken over. Rør lidt salt i.

Pensl kødet med lidt olivenolie og grill det.

Skær kødet i store “strips” og anret det sammen med de øvrige ingredienser (undtagen hestebønnerne) ved at lægge i lag og undervejs dryppe med peberrodseddiken og til sidst dryppe med lidt ekstra god olivenolie og hestebønnerne.

_DSC5178

 

Hav en dejlig søndag.

KH, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Tallerken fra “Elements,” Royal Copenhagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *