Det hele startede med en rabarberkompot, som var tiltænkt et andet liv, men da der blev en god lille rest til overs, blev det forvandlet til en skøn morgenmad.
Der er intet fancy over denne tilberedning, men anretningen får det hele til at ligne en bedre dessert og det er nu ikke så dum en måde at starte dagen på.
Elementerne er:
- Yoghurt, vælg din yndlings
- Rabarberkompot m rørsukker og vanillekorn. Friske danske jordbær (ja, de er stadig fra drivhus)
- Rugbrødscroutoner ristet sprøde i honning.
Rabarberkompot
Rabarber renses og skæres i små stykker. Korn fra en vanillestang og rørsukker.
Alle ingredienser koges i en gryde og blendes derefter.
Der skal endelig ikke kommes vand ved, det vil kun fortynde rabarbernes gode smag. Smag til og kom mere sukker i – om nødvendigt.
Rugbrødsknas
Smelt 1 spsk honning på panden og tilsæt dit yndlingsrugbrød i små tern. Rist til ternene er sprøde.
Anretning
Nu skal “retten” samles.
Som du kan se, var jeg stærkt inspireret af Mette Hvarre Gassners anretning for et par uger siden.
Yoghurt i midten og de øvrige elementer i en kreds rundt om.
Hav en dejlig dag.
Mange hilsner,
Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Uhh, i mine ører lyder det også som en lækker dessert?
Og ved du hvad?! Det kan det SAGTENS være.
Jeg er dog så gammeldags, at den der 0,1% øko Thise måske ikke er helt dessert nok til mig, men med de øvrige elementer, så nærmer vi os bestemt!!
Anne har lavet en tilsvarende morgenmad her: http://anneauchocolat.dk/?p=5553