For et par søndage siden var vi til det hyggeligste, mest jordnære og hjertelige arrangement, man næsten kan forestille sig.
Spisehuset 56 grader har lanceret sin version af den traditionelle, familiære søndagsfrokost, så hvis du ikke kommer fra en (Don Corleone) familie, hvor denne aktivitet allerede ER i kalenderen, så er dette måske chancen for at prøve, hvordan en søndag eftermiddag OGSÅ kan bruges.
Kirstine og Kenneth Ellegaards ide er at afholde en uhøjtidlig søndag eftermiddag, hvor man kan spise en rigtig god frokost drikke dejlig vin og sludre med sidemanden.
Vi deltog i premieren og havde en meget dejlig eftermiddag i skønt selskab med god mad og ditto vin.
Der sker noget, når man mødes over og deler et godt måltid. Glæden breder sig, samtalelysten vokser og støjniveauet vokser. Det var sådan, vi oplevede det på spisehuset og vi var godt hjulpet på vej af gode værter og sød betjening.
Det er hensigten, at frokosterne skal have forskellige temaer og således var der denne eftermiddag fokus på de gode grøntsager, som Spisehuset får fra Lolland, hvor den lille producent “Den Grønne Verden” bor. Det er Gert og Lene, som driver Den Grønne Verden og de var begge med og vi var endda så heldige at komme til at sidde ved siden af dem.
Efter Kenneth havde budt velkommen gav Gert en introduktion til Den Grønne Verden og fortalt om udfordringerne ved at være en lille producent men samtidig også glæden ved at producere høj kvalitet.
Maden er aldeles uprætentiøs, men præcis så rar og hyggelig, som man har lyst til på en søndag eftermiddag. Der serveres på højskolemaner, hvor man deler rundt til hinanden og ikke forventer et højt serviceniveau.
Vi fik en god gulerodssuppe, som blev serveret med friske gulerødder, rugbrødsknas “krydret” med kyllingeskind og en skøn cremefraiche med vinterkarse. En dejlig suppe, som smagte meget rent af gulerod og uden den sædvanlige ingefær, chili eller kokosmælk, som det ellers kan være fristende at proppe i en relativt neutral gulerodssuppe. Klart et bevis på, at når man bruger gode grøntsager, så smager de også af en masse!
Der var også godt brød til suppen. Det var bagt med et helt æble i midten. En ret sjov ide, som gav masser af fugt til brødet og æblet fungerede noget så fint som en slags smør.
Hovedretten var en kæmpe portion bagte og glaserede rodfrugter, en god gang langtidssimret okse og så den herligste rustikke kartoffelmos med ramsløgkapers og vinterkarse.
Der var også den lækreste grønkålssalat, som helt enkelt var i en god vinaigrette med sennep. Mums, det var guf!
Vi blev nu sendt udenfor til en lille pause inden desserten. Lene fortalte røverhistorier og vi nød en efterårssøndag fra sin pæne siden, mens vi beundrede og smagte løs på de mange skønne grønne sager.
Da vi kom indenfor, var der dækket op til dessert og dejlig dessertvin sat frem til selvbetjening.
Vi fik en lille prædessert bestående af hvid chokolademousse med lakridssirup og knas.
Og herefter en rigtig mormorskål (balje) med gammeldags æblekage pyntet med blomster af solbærsalvie, skovsyre og havesyre. En rigtig fin afslutning.
Jeg er vild med konceptet og det er ikke sidste gang, jeg har tilbragt en søndag i hyggelige Spisehuset. Du får (vanvittig) meget for pengene og en oplevelse langt ud over det sædvanlige.
Du finder mere information her: http://spisehuset56grader.dk/arrangementer/smag-pa-sondagen/
Hav en skøn tirsdag.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
PS JA, jeg ved godt, der er ENDNU flere billeder end normalt, men jeg kunne simpelthen ikke vælge og jeg synes, grøntsagerne i eftermiddagssolen er så smukke!
PS PS Synes du, du har læst om Spisehuset før, så er det ikke helt forkert:
Spændende koncept! Ville ønske der var noget lignende her i det Sønderjyske!
Mvh Ulrika
Jeg kan godt forstå at du ikke kunne vælge – sådanne råvare burde man have adgang til altid! Og det der dessertvins buffet er da helt bestemt et overset koncept 🙂