På mit arbejde har vi en fredagstradition: Vi skiftes til at tage morgenmad med til hinanden.
Det er en rigtig hyggelig og dejlig aktivitet og sjovt at se variationen i, hvad vi hver især finder på at medbringe.
Mit mantra er at lave så meget som muligt selv og især brødet skal være hjemmebagt. Og så vil jeg gerne have lov at forkæle mine kolleger lidt. Hverdagen er travl og nogle gange går det så stærkt, at man glemmer at “holde øje” med hinanden. Når jeg to gange om året skal have morgenmad med, så er det min måde at sige tak til nogle søde kolleger.
I fredags lavede jeg græskarkerneboller, Valdemarsros “Verdens bedste kanelsnegle” og så disse små skyr panna cotta, som var alternativet til et surmælksprodukt og et perfekt lille indslag på brunchbordet.
Men det er faktisk også en rigtig fin og dejlig dessert.
Det er tosset, når jeg er i Frankrig, er jeg HELT forfalden til den skønne yoghurt fra La Fermière. Den smager fantastisk og min absolutte favorit er vanille. Men jeg kan simpelthen heller ikke stå for de små, lækre keramiske krukker, som yoghurten kommer i.
Dem har vi en del af!
Desværre bruger jeg dem ikke helt så ofte, som jeg ALTID lover mig selv, når de kommer med hjem i kufferten. Men her var der en glimrende anledning.
Jeg lavede et lille halvt glas per person og toppede med lidt marinerede jordbær.
Toppingen varieres med sæsonen og jeg har serveret med alt fra rabarberkompot til små tern af blomme eller pære. Af og til kommer der også et lille drys af noget sprødt på f.eks. honningristede speltflager eller brødcroutoner.
Af denne portion fik jeg 18 små glas.
Panna cotta
- 5 dl piskefløde
- Kornene af 1 vaniljestang
- 90 g sukker
- 7 dl skyr
- Revet skal af 1 citron
- 6 blade husblas udblødt i koldt vand
Fløden koges op med sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang. Check at sukkeret er smeltet. Tilsæt citronskal og den udblødte husblas. Rør rundt til husblasen er opløst.
Køl af i små 10 minutter og tilsæt skyr, som røres helt ud, så der ikke er klumper.
Fordel panna cottaen i glas og sæt dem på køl til servering.
Topping
- Jordbær i små tern
- Flydende honning
- Citron basilikum hakket fint – men ikke til plukfisk
Vend jordbær godt sammen med basilikum og flydende honning.
Lige før du serverer, fordeles topping på alle glas. Dræn evt lidt, så saften ikke løber ud og farver panna cottaen.
Jeg gav mine kolleger muligheden for at drysse lidt lakridspulver på. Det var vældig populært!
Konnerup og Co er også hoppet med på vognen og sendt en stribe rigtig gode lakridsprodukter på markedet. Det er lakrids af høj kvalitet med et højt indhold af (den ret dyre) rålakrids.
Hav en dejlig søndag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Hmmm måske er jeg blind men kan ikke set hvornår skyren skal tilsættes? Er det efter sukkeret er smeltet? Lyder ellers virkelig lækkert og jeg har ledt efter en en panna cotta med yoghurt eller skyr så den må helt sikkert prøves.
PS: Jeg er også vild med La Fermières små krukker.
Mvh, Sandra
Hej Sandra,
Sikke noget sjusk!
Men nu kan du se det. Glæder mig til at høre og måske endda læse om resultatet?!
Mange hilsner, Mette
Uhh Mette er lige faldet over dit forslag til at forkæle kollegaerne.
I den forbindelse vil jeg høre dig til, om du har erfaring med at langtidshæve kanelsnegle? Jeg overvejer nemlig at lade dem langtidshæve, men kan ikke beslutte mig for om jeg kan lade dem langtidshævet med fyld, eller om fyldet først skal i til sidst.
God weekend!
Tanja
Hej Mette. Dejlig opskrift. Jeg lavede den til dessert til et middagsselskab med hindbærsauce på toppen – lækkert! Dog ville jeg anbefale en smule mere sukker og lidt mindre husblas, hvis den skal bruges til dessert og ikke morgenmad. Jeg lavede halv portion og det passede fint til 5 personer. Mvh. Katrine
Hej Katrine,
Uhmm – det lyder dejligt m hindbærsauce på toppen. Og ja, det er nok en god ide m lidt ekstra sukker, når den skal på dessertbordet. God ide!
Mange hilsner,
Mette