Jeg har tidligere lovprist romanesco og nu er det grønne, sjove kålhoved på banen igen.
Nuvel romanesco er på ingen måde obligatorisk, du kan sagtens bruge blomkål og/eller broccoli også.
Og idag bliver det sundt!
Super sundt. Her er gode olier og chili til at sætte forbrændingen i vejret.
Der er tjubang på smagen og blandingen er hamrende god som både tilbehør eller selvstændig ret.
Lidt knas i form af ristet rugbrød ville bestemt ikke være dumt.
Ingredienser:
- romanesco
- rød chili, finthakket eller måske i skiver, hvis den ikke er dødeligt stærk
- limesaft
- olivenolie
- avocado i både
- basilikum eller anden krydderurt, grofthakket
- salt og peber
Vask romanesco og skær den i passende buketter. Damp kålen til den stadig har bid, ca 5 minutter, afhængig af dine buketters størrelse.
Skyl kålen i koldt vand og lad den dryppe rigtig godt af.
Fordel kål, avocado og chili på et stort fad. Dryp limesaft og olivenolie over samt lidt salt og peber. Drys til sidst med krydderurterne.
Velbekomme.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
De er så fine og smager godt både rå og tilberedte. Hos os kalder pigerne det for juletræer og man forstår godt hvorfor
Hvor er det sødt. Det navn vil jeg bestemt bruge næste gang, jeg serverer dem!