Et lille eventyr startede i går, da jeg postede opskriften om den fløjlsbløde kartoffelmos med friskrevet sort trøffel.
I dag fortsætter det.
En trøffel på 41 gram er ikke en lille fætter og der var absolut flere retter, som skulle afprøves.
Lige før December og juleræset startede, var jeg en lille tur i Paris for at besøge en sød veninde. Vi havde bestilt bord på restauranten Agapé Substance og nød en skøn 18-retters menu – med trøfler. Til frokost. På en lørdag. I slutningen af November. Med en savnet veninde. Vidunderligt.
En af retterne, vi fik, var en meget lille fin portion risotto på rodfrugter med friterede og friske skiver af kastanje. Rodfrugterne var skåret i helt små tern – brunoise – og lå i den skønneste cremede sauce, så illusionen om en risotto var perfekt.
Med den sorte trøffel i hovedrollen og for at lege med ideen om, at trøffel ofte bliver serveret til risotto, gik jeg i køkkenet for at genskabe retten.
Først snittede jeg de små tern af henholdsvis persillerod og selleri. Derefter – i lige så fine tern – et halvt skalotteløg (banan), og det hele blev sauteret i smør uden at tage farve og uden at blive tilberedt for meget. En smule æbleeddike kom på, som blev kogt væk og lidt hvidvin ditto. Derefter en stor klat smør og masser af friskrevet parmesan og den skønne sauce var genskabt.
Serveret med smørristede hasselnødder fra Fejø og revet sort trøffel.
Det blev en rigtig skøn lille ret, som jeg bestemt vil lege med igen. Også uden trøffel. Jeg kan forestille mig, at risottoen vil smage fantastisk med et stykke skindstegt fisk.
Velbekomme.
Hav en dejlig start på ugen.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Skulle du få problemer med at bruge resten af det sorte guld så sig endelig til. Jeg kommer gerne og afhenter resterne 😉 Meget smuk servering som sædvanligt. Nu skal der til at eksperimenteres med alternativ rissotto herhjemme.
Mvh. Mikael