Kender du clafoutis?
Det er en fransk dessert fra Limousin regionen, som traditionelt laves med kirsebær, men naturligvis kan tilberedes med alle former for frugt.
Mest af alt minder dejen om en pandekagedej og det er en hurtig kage med ingredienser, som man næsten altid har i sit forråd.
- 400 gr rabarber skåret i stykker på ca 1 cm vendes med 4 spsk rørsukker og trækker, mens dejen laves færdig
- 3 dl sødmælk
- 3 æg
- 1 vanillestang
- 3 dl hvedemel
- 2 spsk smeltet smør, evt brunet smør
- 3 spsk rørsukker
- evt lidt fintrevet citron- eller limeskal
- flormelis
Mælk, æg, sukker og vanille røres sammen til en homogen masse. Mel røres i skiftevis med det smeltede smør. Dejen røres til den er glat og alt mel er rørt ud.
I en smurt tærteform kommer du dej i, til bunden er dækket.
Denne bages ved 180 grader i ca 5 minutter, til dejen har sat sig.
De råmarinerede rabarber kommes på den bagte dej og den resterende dej hældes over. Kagen bages nu færdig i yderligere 30 minutter – eller til cremen har sat sig helt og er blevet let gylden.
Giv kagen et fint drys flormelis, når du serverer den.
Spis den med en god vanilleis, en klat flødeskum eller iskold creme fraiche.
Men du kan også servere kagen med den skønne lime og mynte is, du får opskriften på i morgen.
Uhmmmm – rabarber!!
Hav en dejlig og solfyldt 2. pinsedag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Hvor ser det skønt ud i hjerteformen. Jeg har 2 kg rabarber tilbage, så i eftermiddag, skal der laves clafoutis, som jeg ikke kendte i forvejen:) Også god 2. pinsedag til dig:))
Ja, det synes, jeg altså også og hvis man så serverer den for sine kære, så er der næsten ikke et øje tørt. Jeg er spændt på at se, hvad du ellers har fået lavet m dine mange mange rabarber…..
Mit mundvand løber så meget i vand af at læse din blog! Dejlige opskrifter og sammensætninger. Tror vist også lige jeg må skrive mig din gulerodssalat bag øret.
Hvor er du sød! Tusind tak!