Vi er pt på Grundlovs/Pinseferie i Schweiz.
Vi er tilbage i den lille bjerglandsby Vals, der ligger i kanton Graubünden (det sydøstlige Schweiz) og bor på den aldeles vidunderlige B&B Brücke49.
Lørdag aften grillede vi for at fejre det skønne vejr, som dalen pludselig er blevet beriget med. Vi har haft 25+ grader de sidste dage og nyder alpelivet i fulde drag. Det er lidt usædvanligt i 1200 meter over havet.
I det lille lokale og beskedne supermarked, fandt jeg rabarber og kombineret med en rå rødbede (som vi måtte køre til Ilanz for at hente = 2 x 20 kms bjergkørsel), blev det til en rigtig skøn salat inspireret af den dygtige Florence Knight, hvis enkle og italiensk-inspirerede mad, jeg lige har nydt på Polpetto i London.
Kombinér rødbede med frisk rabarber og servér til den heftige italienske ost “Burrata.” Som er lidt svær at finde, men sagtens kan erstattes af mozzarella. Hvis du skeler til fedtprocenten, så er den også lidt mere nådig en den “fede fætter.”
Burrata, er som mozzarella, en frisk ost, som traditionelt produceres i Murgia i Italien på enten bøffel- eller almindelig komælk. Når man skærer i osten, flyder der fløde ud og burrataen er selvfølgelig bedst indenfor 24 timer efter produktionen. Smagen er frisk og mælket som mozzarella, men med en speciel fedme og richness, som mozzarellaen ikke har.
I København kan du købe burrata hos Supermarco og Spaghetti Martelli på Østerbro.
Rabarber, rødbede og burrata
(Til 4 personer som forret eller frokostret. Sidst serverede jeg dog salaten som tilbehør til en grillet bøf – det var OGSÅ dejligt :-))
Syltede rødbeder og rabarber
- 1 stor rødbede
- 2 stilke rabarber
- 300 ml hvidvinseddike
- 125 ml vand
- 100 gr rørsukker + 50 gr
- 1 nellike
- 1 laurbærblad
- Salt og peber
Skræl rødbeden og skær den i helt tynde skiver på en mandolin. Kom dem i en skål og drys med lidt salt.
Trim rabarberstænglerne og skær dem i 5 cm lange stykker. Kom dem i en anden skål.
Kog lagen op med eddike, vand, sukker (kun de 100 gr sukker), nellike og laurbærblad, til sukkeret er opløst. Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Hæld halvdelen af lagen over rødbedeskiverne og lad det trække ca 30 minutter.
Den anden halvdel af lagen koges op igen med de resterende 50 gr sukker og hældes kogende over rabarberne. Film skålen grundigt og lad den stå mindst 30 minutter. Den varme lage er tilstrækkeligt til at mørne, men ikke ødelægge/mose rabarberne.
Burrata
- 1 Burrata eller 2 gode bøffelmozzarella. Du kan også bruge en god gedeost
- Rigtig god olivenolie
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Spiselige blomster: Jeg har brugt rødkløver og vild storkenæb
Riv osten i stykker og fordel den på fire tallerkner.
Læg rabarber og rødbeder på sammen med lidt af den fine lyserøde lage og et “bløp” olivenolie. Drys med flagesalt og friskkværnet peber.
Hav en dejlig 2. Pinsedag.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Yndlings B&B
Brücke 49
Poststrasse
Postfach 111
CH-7132 Vals
Fik serveret nogle gigantiske burrata sidste sommer i Italien og har haft våde drømme om det siden. For pokker, det er en lækker ost! Bøffelmozzarella er nu også altid et hit, så denne salat må prøves snart- har da både rødbeder og rabarber i huset 🙂
Burrata er så vild altså! Total dekadence!
Glæder mig til at høre, hvad du synes om salaten her.
Spændende kombination af råvarer (og ja, Burrata er noget helt særligt) – og skønne billeder as usual.
Jamen, jeg ved, det lyder sælsomt, men det virker supergodt!
Og TAK for komplimenten til billederne. Det er nemt i så smukke omgivelser. Eller burde jeg sige “nemmere” 🙂