All in one: Let omelet med svampe, soja og sesam

En af de ting, der er blevet en ”go-to” for mig er denne supernemme og hurtige ret, som er proppet med protein, stabiliserer blodsukkeret og holder dig mæt længe.
food-photography-Martin-Kaufmann 1

Jeg spiser den lige så vel til morgenmad, som til frokost, som mellemmåltid eller som en let aftensmad.

I bund og grund er der ikke meget omelet over opskriften. Det er lige så meget en slags ægge-pandekage, som udmærket kan substituere wraps, pitabrød, pandekager og andet.

Omelet med svampe, sesam og soaja

(Til 1 person)

• 1,5 tsk kokosolie
• 150 gr brune champignon, østershatte eller shiitake
• 1 spsk soja
• 1 æg
• Sort peber og en anelse salt
• ½ tsk sorte sesamfrø

Rens svampene og skær dem i kvarte. Steg dem i 1 tsk kokosolie på en meget varm pande, til de har fået en lækker brun stegeskorpe. Kom sojaen på og lad den koge lidt ind.

Tag svampene af panden.

Rør ægget let sammen med en gaffel og kværn lidt sort peber i sammen med en smule salt. Men hold igen på saltet, for sojaen giver temmelig meget. Smelt den halve teskefuld kokosolie på panden og hæld æggemassen på panden. Det er nemmest, hvis varmen er middel til høj. Lad æggemassen løbe ud, så den dækker hele panden og læg et låg eller en tallerken over, så den soufflerer let op. Når massen er størknet, vendes æggekagen ud på tallerkenen og glides langsomt tilbage på panden.

Lad den få kort tid på den anden side, så der også også bliver lidt stegeskorpe.

Tag æggekagen af panden og skær den i brede strimler.

Læg strimlerne på en tallerken sammen med soja-svampene og drys med sort sesam.

Se, det var den første rigtige opskrift i den nye “Sund og stærk” kategori!

Velbekomme.

Hav en dejlig start på den nye uge.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Bestik fra portugisiske Cutipol købt hos Merci, Paris

Hvid tallerken fra stellet Ursula, som nu produceres af Kähler

Glas fra Riedel

Serviet fra Magasin

3 thoughts on “All in one: Let omelet med svampe, soja og sesam”

  1. Dejligt med lidt inspiration i ‘Sund og stærk’ kategorien til os som kan lide at spise godt. Jeg er i gang med samme omlægning af dagligmaden, med udgangspunkt i både Annette Harbech Olsen og ‘Verdens bedste kur’ (selv om de ikke burde bruge ordet kur, når det gælder kostomlægning). Mit problem er også ren og skær madglæde, ikke sukkerafhængighed, så det burde ikke være så vanskeligt. Det er værre for alle de mennesker, som ikke holder af madlavning og derfor hælder til hel og halvfabrikata!

    1. Kære Benedicte,
      Ja – vi er bestemt ikke de eneste og skønt, der findes så god litteratur som Anettes på markedet. “Verdens bedste kur” kender jeg ikke og kommer nemt til at dømme ude af same grund, som du selv gør. Men måske skal jeg kigge nærmere.
      Jeg har købt mange engelske bøger det sidste halve år. Udbud er bare lidt større 🙂
      Og du har absolut ret. Madglæden kan på mange måder også være en super driver. Det er en fin vinkel at anskue det på (er glasset halvt tomt eller halvt fuldt?!).
      Al mulig held og lykke til dig!

  2. Desværre er min adgang til engelske kogebøger ikke den bedste og økonomien ikke til alt for mange eksperimenter, men med dine anbefalinger er det lidt nemmere.
    ‘Verdens bedste kur’ er et af resultaterne af den store Diogenesfolkeundersøgelse på LIFE, med Arne Astrup og Christian Bitz som forfattere. Den promoveres som en decideret kur, men jeg synes jo principperne bag, bør være udgangspunkt for en reel ændring af hverdagsmaden. Jeg bruger den slet ikke slavisk, men som inspiration. Tror i øvrigt TV2s nytårssatsning ‘Bitz store kur’ er bygget op om de samme principper… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *