Måske har du set, at det nu igen er muligt at få Kagebord hos Nimb?!
Denne gang er arrangementet flyttet fra Nimb Bar til Nimb Terasse. Vi var der for nogle uger siden. Det føles næsten lidt forbudt at gå i Tivoli, når der er lukket, som om man gør noget forkert og alligevel, så står det hele bare lige der.
Den gamle have ER fortryllende på alle tider af året. Også når der er lukket. Og venter på at underholde dig, mig og os alle sammen.
Indtil det sker, kan vi imidlertid stadig komme på Nimb Terasse og smæske i en masse kage.
Nimb åbnede i 1909, da det nybyggede maurisk-inspirerede palads i Tivoli, slog dørene op som “Bazaar” med udstillinger af bl.a. kunsthåndværk. Forpagterne Vilhelm og Louise Nimb blev anset som nogle af byens førende gastronomiske entreprenører og havde allerede overtaget deres første Tivoli-restaurant i 1877, nemlig DIVAN 2 ved Tivolisøen, der i folkemunde hurtigt kom til at hedde ’Nimbs Terrasse’ – og da DIVAN 2 igen blev del af huset Nimb i 2011, skiftede etablissementet netop navn til Nimb Terrasse.
Det er Chefkonditor Hjalti Lýðsson, som står for at udtænke de fantastiske kreationer. Hjalti er foruden konditor også chocolatier og har en fortid hos bl.a. A Xoco. Hjalti bistås af Thomas Lorentzen, der tidligere har været på Kadeau og Cofoco.
Kagebordet består af en blanding af traditionelle kager og nytænkte kreationer.
Der er som udgangspunkt 4-5 store konditor- og lagkager, 4 mindre konditorkager, 3 kaffekager som f.eks. macarons og kransekager, 2-3 klassikere som f.eks. roulade, citronmåne og frugttærte samt theboller og scones.
Det er restaurantchef Karim El Haddadi Alegre, som professionelt og kompetent sørger for, at alle gæster føler sig godt tilpas.
Der er ikke et stort udbud af innovative og kreative kager a la Strangas, men der bliver eksperimenteret og twistet lidt. Til gengæld bliver alle kager lavet af virkelig gode råvarer og omgivelserne er enestående – især udsigten.
Trods det klassiske fokus er der alligevel et moderne twist og du behøver ikke frygte en hær af blåhårede abonniner.
Hele herligheden koster 250 kr. pr. person og inkluderer kagebord, varm chokolade, kaffe eller the ad libitum. Astrid og Martin valgte begge den varme chokolade og det i sig selv var næsten et måltid. Især når den tilbudte flødeskum bliver tilvalgt.
Her er dækket op med Royal Copenhagen og i det hele taget meget PÆNE og gennemtænkte omgivelser med en masse friske blomster.
Min absolutte yndling var de små gode Canelé. Måske allermest fordi, det er så sjældent, man ser dem.
Jeg spurgte Hjalti, om de var lavet i de latterligt dyre kobberforme, som vi alle drømmer om (okay, NOGLE drømmer om), men han fortalte – lettere nedslået – at det BARE var silikoneforme. Anyways, jeg synes, de var helt perfekte med den karamelliserede og let sprøde overflade og det bløde og fantastiske indre.
Nimb Terasse
Tivoli
København
Hver lørdag og søndag, også uden for sæson fra kl. 13.30.
I påsken serveres kagebord på følgende dage:
Torsdag 17/4
Fredag 18/4
Lørdag 19/4
Søndag 20/4
Mandag 21/4
Alle dage kl. 13.30, 13.45 og 14.00.
Alle øvrige tider er der Nimb Terrasse a la carte menu.
Reservation her
PS Jeg har lige checket, der ER ledige pladser i dag, hvis dette indlæg har vækket din sukkertrang.
Glædelig søndag!
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Det ser nu altså skønt ud, selvom man nok hurtigt får nok – tænker øjnene er sultne længere end maven. Meget pæne omgivelser synes jeg
Jeg er helt enig, Pernille. Vi spiste forbløffende lidt, selvom vi alle tre plejer at være “ret gode” til det søde køkken.
Jeg skal så meget ind der…. og du er ikke alene om at drømme om kageforme! 😉 Jeg elsker gamle fine køkkenting…
Jeg kender heldigvis et dejligt sted, hvor jeg snart skal og må låne nogle kobberforme. De er smukke og lækre at bruge!
Og ja, du MÅ da på Nimb! <3
Føj, det ser godt ud 😀
Det lyder som en oplevelse. Personligt synes jeg de der lemon meringue ser vildt lækre ud 🙂