Tortilla med to slags salsa og pocheret æg

For et par uger siden lavede Astrid vidunderlig søndagsmorgenmad til os.
_DSC9003

Det var lidt af et udstyrsstykke, men indsatsen stod virkelig (og heldigvis) også mål med indsatsen.

Tomaterne bliver aldrig bedre, end de er lige nu. Så vi spiser tomatretter, tomatretter og tomatretter hjemme hos os.

Astrids morgenmad bestod af to slags salsa. Den ene lavet af grillede grøntsager og den anden af stort set samme slags grøntsager, men skåret i små stykker og bevaret rå. Det var slet slet ikke dumt. Tortillas kan du selvfølgelig sagtens købe færdige, men det er nu lidt sjovt at have lavet det hele selv – fra bunden.

Morgenmad til 3 personer.

Tortillas

(ca 8 store, Ø20 cm eller 15 små, Ø10 cm)

  • 7 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 25 gr smør
  • 3 dl varmt vand

Bland mel, bagepulver og salt. Tilsæt smørret i små tern og hæld gradvist det varme vand i dejen og rør rundt med en grydeske.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt i ca 2 minutter. Læg dejen tilbage i skålen og lad den hvile i ca 20 min.

Del dejen  i det antal stykker, der passer til den pande, de skal bages i og det slutantal, du ønsker.

Rul først dejen til boller og derefter rulles de ud med en kagerulle til runde tortillas. Lad dem hvile 10 minutter, før de lægges på en tør og meget varm stegepande i ca 30 sekunder på hver side. Sørg for, de er bagt helt igennem og ignorér, hvis de får lidt brændte pletter, det gør absolut ingenting. Der bliver flere tortillas, end du skal bruge. Rul dem sammen og frys dem eller læg dem i en plastpose på køl til morgenmad dagen efter eller måske aftensmad?!

Grillet salsa

  • 200 gr cherrytomater
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 røde chili
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Skær alle grøntsagerne i mindre stykker og læg dem med snitfladen opad på et stykke sølvpapir (med den matte side opad) på en bageplade.

Grlll grøntsagerne, til de begynder at blive sorte, og tag dem ud af ovnen.

Blend alt og smag til med lidt olivenolie, salt og peber. Justér evt også styrken, hvis du synes, der skal lidt mere kapow til.

Frisk salsa

  • 200 gr cherrytomater
  • 1/2 løg eller 1 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 finthakket rød chili
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Bredbladet persille og/eler frisk koriander

Skær grøntsagerne i helt små stykker. Helst 1/2 x 1/2 cm. Chili og hvidløg skal naturligvis være endnu mindre. Smag til med olivenolie, salt og peber. Til sidst vendes lidt finthakkede krydderurter i salsaen.

Endvidere

  • 3 æg
  • Friskrevet Havgus fra Arla Unika, ca 75 gr.
  • Friske krydderurter efter smag og behag. Jeg har brugt koriander og bredbladet persille

Pocher æggene et efter et i lidt næten-kogende vand med lidt eddike. Afhængig af størrelse, skal æggene have 2-3 minutter.

Forbered 3 tortillaer ved at lægge dem på en bageplade med bagepapir. Start med at lægge den grillede salsa på og smør det lidt rustik ud over tortillaen. Du skal gemme 3 spiseseskefulde, som skal på ved servering.

Drys med revet ost og grill i ovnen, til osten er smeltet og gylden.

Læg et pocheret æg på hver tortilla sammen med en skefuld af den friske salsa og den grillede salsa. Drys til sidst med krydderurter.

Man kunne sagtens stege lidt bacon ved siden af eller et par gode chorizopølser, men med et godt æg og ditto ost, så er det slet ikke nødvendigt.

MUMS – det er skøn morgenmad.

Hav en dejlig søndag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *