Jeg har slet ikke fået fortalt om, at Martin og jeg for et par uger siden havde den dejligste weekend i Parma. Det kunne selvfølgelig ikke betyde andet end masser af skøn parmaskinke og parmesan ost.
Siden har vi sneget parmesan ind i stort set alt (undtagen morgengrøden) som vi kunne og dette lækre majssmør af årets sidste søde gule kolber er altså guf.
I kombination med en stor saftig, grillet, økologisk skaftkotelet, så er der sat over til lidt af et festmåltid.
Majssmør
(Tilbehør til 2 – 3 personer)
- 1 majskolbe
- 50 – 100 gr blødt smør (som du nu synes…..). Vælg økologisk smør med groft salt, det smager bare bedre
- 3/4 dl parmesan
- 1 tsk limeskal
- 1 spsk limejuice
- 1 lille halvt skalotteløg hakket meget fint
- Salt og peber
- Krydderurter efter smag – en god grofthakket håndfuld
Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Der skal evt. justeres med ekstra syre og brug endelig rigelige krydderurter, det er dem, der giver det sidste skud af lækker velsmag.
Server til grillet kød eller fisk.
Du skal nok komme til at høre meget mere om turen til Parma, parmesan og skinke!
Rigtig god søndag.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Tallerken fra Royal Copenhagen
Uhmm, ser rigtigt dejligt ud – kan næsten dufte retten:-)
Tusind tak, Tina! Det smagte skønt!!