Ok – nu er det ved at være nok med alle de søde sager……
Så vi napper lige den ALLERSIDSTE i denne omgang.
En lille happer, som kan lede tankerne tilbage på sommer og for en stund lade os glemme mørket, regnen og de gulnende blade.
Honningen, som indgår i opskriften, var da også den, jeg hentede i sommer på Holtgaard. Mine lavendler på altanen er faktisk stadig fine, men det er nu stadig mere en smag af sommer end efterår.
Jeg har en mini madeleines form, som jeg brugte samt nogle søde små hjerter.
- 75 gr smør
- 2 spsk flydende honning
- 1 tsk lavendel
- 2 store æg
- 100 gr rørsukker
- 50 gr hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 gr mandelmel eller fint blendede hele mandler
- 1 knsp salt
Kom smør, honning og lavendel i en lille kasserolle ved helt svag varme. Varm det langsomt op til smørret smelter og træk det af varmen og lad det køle et kvarters tid.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Sigt mel og bagepulver i en skål og kom mandelmel og salt i samme skål.
Fold nu halvdelen af smørret (fisk lavendelblomsterne op) og melblandingen i æggesnapsen og lad det blive helt homogent og uden lommer af mel. Gentag med den resterende halvdel.
Smør din form grundigt og fyld dejen i hullerne.
Bages ved 200 grader i 8 – 10 minutter.
En fin lille kage som smager skønt til en kop god te.
Nå ja, og hvis den søde tand ikke er blevet tilstrækkelig tilfredsstillet, så kan man jo slutte af med en cookie.
Mange hilsner, Mette Fotograf Martin Kaufmann
Uhm uhm uhmmm, de ser godt nok lækre ud. Jeg elsker madeleines, tror det er min yndlingskage i hele verden! Og dine ser usædvanligt lækre ud. Endnu en kage fra din blog, jeg skal lave en dag 🙂