Jeg har allerede skrevet om mange af de ting, Helene og jeg lavede den sommersøndag i August.
Oprindeligt havde vi jo planlagt at lave en menu fra ende til anden med blommerne som “prima ballerinaer”, men ja – når to foodies går i køkkenet, så bliver der også talt meget …. og blommerne? Dem GLEMTE vi til hovedretten.
Men hovedretten skal du nu ikke snydes for. Den var nemlig noget så dejlig.
Helene introducerede mig til en pistacie-panering, som passer perfekt til det stykke lammekrone, jeg havde fundet frem til vores søndagsmiddag.
Det er en god måde at forny tilberedningen af et lækkert stykke kød. Jeg glæder mig til at lege videre med paneringen og bruge den på andre udskæringer af lam og til både kylling og gris også. Mynte og lam er jo en klassisker, men tilføjelsen af de øvrige ingredienser gør denne ret til en ny-klassiker.
Uhmmmm!!!
Prøv den!
- 4 fed finthakkede hvidløg
- 2 spsk finthakket citronskal
- 140 gr finthakkede pistacienødder
- 1/3 cup finthakket bredbladet persille
- 1/3 cup finthakket mynte
- olivenolie
- salt og peber
- Lammekrone med 8 ben/koteletter til 4 personer
Alle ingredienser hakkes fint og blandes i en skål. Smag til med salt og peber. Hæld til sidst olivenolie i, så paneringen binder bedre sammen og hænger ved kødet.
Lammekronen krydres grundigt med salt og peber.
Læg i et ildfast fad smurt med olie og dæk med paneringen. “Klap” paneringen på og tryk den godt fast.
Bag ved 200 grader til kernetemperaturen er 58 grader. Det tager sikkert en lille halv time.
Lad kødet hvile lige så længe som stegetiden, men dæk det ENDELIG ikke til. Så bliver den sprøde panering blød og det er IKKE formålet med den.
Jeg serverede med sprøde rosmarin og hvidløgskartofler samt en lun salat med nye, grønne bønner, urter og ristede shiitake svampe. Det var godt. Rigtigt godt.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
;
;
;
;
Som altid – det ser lækkert ud !
Jeg kiggede lige med,for jeg har en lammekrone liggende i fryseren…så…
/Erland
PS – havde slet ikke set at jeg ikke havde din blog på min blogroll – så det er den selvfølgelig nu!!
Du er noget så velkommen, Erland. Jeg synes, det blev rigtig god lam på den måde, men mon ikke også du skal sous vide den, hvis jeg kender dig ret?!
Tak Blogroll. Det var en milepæl 🙂
Mange hilsner, Mette