Med et tema som blommer er det umuligt at komme udenom syltning.
Da jeg samtidig har plukket en masse skønne blåbær, så er det lige til højrebenet at kombinere de to slags blå frugt.
Som jeg har nævnt mange gange, så sylter jeg uden konservering, intet geleringsmiddel, mindre sukker og små mængder. Jeg vil hellere lave en ny portion noget oftere end stå med 15 glas syltetøj til hele vinteren.
Og se lige hvor smukke ingredienser, der skal forvandles til den skønneste sensommersylt:
Ingredienser:
- 2 stjerneanis
- 1/2 kanelstang
- 1/2 vanillestang, kornene skrabet ud
- 500 gr sukker
- 800 gr blommer, udstenede og halverede
- Skal og saft af 1 citron
- 300 gr blåbær, både friske og frosne kan bruges
Alle ingredienser, undtagen blåbær, kommes i en gryde og koges op under middel varme. Tag låget af og lad syltetøjet koge godt ind. Smag til så sødme/syre balancen er ok.
Når rette konsistens er nået – det tager nok omkring 20 minutter – kommes blåbærrene i og de vendes absolut kun lige i, så de bevarer formen og ikke springer.
Dit syltetøj er færdig. Kom på rene glas, evt skyllet i vodka og i køleskabet.
Dette var endnu en produktion i selskab med Helene, hvis version du selvfølgelig også skal læse her: Jeg synes, du skal læse Helenes version på den skønne sylt med blomme, blåbær og masser af krydderier her…..
Rigtig god søndag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Den med vodka var ny, men skal selvfølgelig testes, tror måske også det vil være fint med gin….. ellers lyder det super dejligt med krydderierne. tror nu gerne jeg kunne tænke mig lidt indiske krydderier… knus og tak for i går det var en rigtig skøn aften. P
Du har ret og som regel sørger jeg også bare for HELT rene glas. Men vodkaen steriliserer – præcis som ginen gør i maven på dem, der drikker for meget… 🙂
Skøn fest i går! Lad alle fremtidige 40-års fødselsdage være så gode fester.
Det må prøves en dag! Har også lige købt en masse lækre blåbær 🙂
Det lyder bare godt. Den er en lidt “julet” i smagen med de krydderier, så den kan SAGTENS vente lidt 🙂
Jeg plejer heller ikke at ride samme dag som jeg sadler (mildt sagt) 🙂 , så mon ikke det kommer til at passe meget godt.
Ha ha ha – det kender jeg godt.
Men man må godt lægge bærrene i fryseren og tage dem frem, når tiden er til syltning 🙂
Hav en dejlig aften.
Okay, der fik jeg lige svar på et spørgsmål: Jegkan altså godt sylte af de bær, som har været i fryseren! Jeg har det lidt som dig, hellere lidt og godt end meget og skidt.
Lige for tiden er har mindstemanden min en favoritmorgenmad af havregrød med æblemos kogt af nedfalds/halvsure æbler fra haven og ribsgele – Underligt barn. Så jeg jagter æbler om kap med solsortene i haven og tænker netop på, om jeg kan lave ribsgele af de frosne ribs, jeg har i fryseren.
Venligst Birte
Hej Birte,
Ja, du kan sagtens sylte langt det meste af frosne bær ….. men ikke gele!
Pektinindholdet i ribsene tager skade ved frysning og da det er med til at give den fine konsistens i gele, så er det et no-go med fryseren. Der må du i gang med det samme 🙂
Jeg synes nu ikke, mindstemandens morgenmad lyder så ringe! En ung mand med sans for kvalitet, lyder det til i mine ører.
Held og lykke med syltningen.
Mange hilsner, Mette