Grillsæsonen er (endelig) over os og det forlyder, at sommervejret er på vej, så det var helt naturligt at sige ja tak til at teste pølser fra Kokkens Favorit, da vi fik muligheden kort før sommerferien til Thailand.
I dag sidder jeg blasfemisk nok 5 timers kørsel syd for Bangkok, i 30+ graders varme og blogger om en hyggelig Juni aften i det bedste selskab.
Jeg er aldrig stødt på navnet Kokkens Favorit, men det hænger sikkert sammen med, at jeg sjældent handler ind i SuperBest, hvor pølserne bl.a forhandles. Det gør de forresten også hos Lærernes Indkøbscentral (LIC).
Kokkens Favorit blev grundlagt i Kødbyen i København i 1984, men flyttede siden sin produktion til Sverige. I dag anvendes både anvendes dansk og svensk kød. Her er ingen kunstige aromaer eller andet hurlumhej. Blot kvalitetspølser med et højt kødindhold.
Vi fik en stor prøvepakke leveret med:
Vi indkaldte de bedste pølseeksperter, vi kender og det skal bestemt ikke udelades at fortælle, at smagepanelet, som bestod af 7 personer i alt også indeholdt 3 kvalitetsbevidste teenagere og jeg tror, vi alle ved, at netop sidstnævnte har et særligt forhold til og behov for pølser, når grillen bliver tændt.
Vi gik metodisk til værks og smagte grundigt på alle varianter – undtaget brunchpølserne, som røg i fryseren til en anden god gang – mens vi holdt tilbage på alt tilbehør, så appetitten og smagsløgene ikke blev sløvede.
Der blev uddelt vurderingsskemaer og man holdt sine besvarelser for sig selv, så vi undgik partiskhed.
Det blev – uden sammenligning – ostepølsen, der vandt. Særligt teenagepopulationen var svært begejstret for denne pølse, hvor osten nærmest flød ud, når første dødbringende snit blev lagt.
Herefter var der lidt spredning i stemmerne, men både medisteren og chilipølserne var hits hos både den yngre og lidt ældre generation. Chilipølserne indeholdt tydelige stykke chili, og jeg synes, det er skønt, når man ikke er bange for at krydre maden. “Ild i mund” var der dog på ingen måde tale om.
De røde knækpølser var der ingen, der synes særligt godt om, hverken farve, konsistens eller smag vakte stor popularitet. Jeg tror, man kan sammenfatte det til, at vi alle føler, at tiden er løbet fra den traditionelle røde pølse, som ingen af os nogensinde ville vælge i supermarkedet.
Personligt var jeg meget glad for medisteren. Der var lidt langt mellem kantarelstykkerne og smagen af samme meget beskeden, men konsistensen på den lille, tykke pølse var rigtig god.
Jeg bagte pølsebrød til efter min sædvanlige brødopskrift, udelod græskarkernere og erstattede noget af melet med Tipo00 for sprødhed og tilsatte desuden masser af hørfrø og sesamfrø til dejen. De blev supergode og det er ikke sidste gang, jeg har bagte brød til hot dogs efter den opskrift.
Desuden indeholdt smagekassen skøn chilipasta fra det danske firma ChuChum, som forhandles
både hos Løgismose og SuperBest. På pædagoisk vis er glassene markeret med indholdets styrke i varierende grader fra 1 til 5 og vi måtte konstatere, at det krævede mere end en almindelig habil chilispiser at kaste sig over den stærkeste. Men bestemt et sympatisk produkt, som jeg sagtens kan finde på at købe en anden gang.
Vi spiste forresten også grillede Padron peberfrugter, asparges (sæsonens sidste fra Søren Wiuff) og nye gulerødder til. Grillede asparges er vidunderlige og kan grilles både med og uden skræl. I den første version, griller man til, skindet er næsten sort og piller herefter stængerne lune.
Vi tager ud at ser på elefanter om et par timer. Bare så du ved det!
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Der fik du lige mindet mig om, at mit næste projekt er hjemmelavede grill pølser på hjemmehakket kød.
Prøvede en pakke med 3 forskellige Kokkens Favorit pølser (Ost/paprika, Chili og Frankfurter) på grillen her til aften, og må sige, at det var virkelig gode pølser.. Især varianterne med ost/paprika og chili var virkelig lækre! Mums 🙂
Hej Martin,
Godt at høre du er enig!
Mange hilsner, Mette