Kirsebærsæsonen er på sit absolut højeste lige nu. Ja, hvis ikke den faktisk synger på sidste vers…..
Efter sigende er der danske kirsebær ugen ud, men så er det også slut.
Åh, ak og ve, jeg synes slet ikke, jeg har fået spist nok af mit yndlingsbær (ok, ét af mine yndlingsbær) endsige lavet nok opskrifter her til bloggen, men sådan må det altså blive denne gang og så må jeg tage til takke med mit forråd af syltede kirsebær og dagens kirsebærsnaps.
Du husker måske Rasmus´ dejlige snapsebog. Den udkom sent på året og derfor kunne jeg den gang i December kun drømme om alle de herlige sommersnapse, jeg måtte i gang med, når vi nåede …. dette tidspunkt!
Det er indtil videre blevet til to af slagsen: en med valnødder og så denne med kirsebær.
Men bogen er spækket med lækre sommersnapse, som skal laves nu!! Og ditto opskrifter på cocktails, som der skal trylles med, når snapsen er klar.
Idag får du opskriften på den med kirsebær.
Og nej, jeg skal på ingen måde forsøge at gå skønne Frederiksdal i bedene, kirsebærsnapsen er noget helt andet, men ikke desto mindre passer begge fortrinligt til ost, desserter med mørke bær (selvfølgelig), vildtretter og selvfølgelig chokolade.
Kirsebærsnapsen udvikler sig markant under lagringen. I starten er det “bare” en dejlig snaps, men senere bliver den mere parfumeret og får smag af mandel på grund af stenene i bærrene, som endelig ikke må tages ud.
Snapsen skal først sigtes, når der er god balance mellem mandel og kirsebærsmag.
Men du skal være tålmodig. Der skal MINDST tre måneder til.
Så måske er det endda en fremragende julesnaps, vi får lavet i dag. Jeg kunne godt forestille mig at smage min kirsebærsovs Juleaften til med snapsen her.
Kirsebærsnaps
1 flaske klar Brøndum
15 kirsebær
Kom kirsebærrene i en flaske og hæld snapsen på. Lad snapsen trække i 3 måneder.
I øjeblikket kan du købe den klare Brøndum med en folder om halsen, der indeholder nogle af Rasmus´ opskrifter. Se dét er da to fluer med et smæk!
Skål!!
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Flaske fra Weck
Imponerende. Jeg var faktisk ikke klar over det var så let. Men må nok hellere lade være med at gå igang. Jeg er bange for at det hele blev for alkoholens skyld til sidst 🙂
Ideen er nu kopieret og mixturen rørt sammen – Men øh du skriver to måneder et sted og tre et andet? … Hvor længe bør jeg vente på denne lækre rus?
Hej Lise, tålmodighed må der til. Æv. Smag på snapsen efter to måneder og vurder selv, om den skal have længere….
Mette, jeg glæder mig til min snaps er færdig!! Har nu kun 1-2 måneder tilbage!!
Kunne være godt med inspirationsopskrifter til anvendelse 🙂
Kh,
Tanja