Kærnemælksis med ferskenkompot – Stop spild af mad

Selvom det er mandag, kan man altså godt klare at læse en is-opskrift. Det er jo stadig sommer og
den enkle opskrift her er en fortrinlig makker til sommerens frugt og bær.

Jeg valgte imidlertid at kombinere med den ferskenkompot, jeg havde til overs fra gårsdagens sirupproduktion. Det kunne lige så godt have været den kompot, jeg også lavede, da “menuen” stod på abrikos og timian sirup.

Gode rester skal bruges
Gode rester skal bruges


Kærnemælken giver isen en let syrlig smag. Ja, det er jo næsten fristende at kalde det en koldskålsis, og selvom jeg her ønskede, at rosmarinen skulle træde frem alene, så kan man godt supplere med lidt vanille for at fremhæve netop koldskåls-associationen.

Du kan selv vælge, om du vil komme kompotten i isen eller hellere servere den ved siden af. Jeg helgarderede og kom det mest i isen, men blandede også noget med friske tern og serverede ved siden af.

Til ca 1 l kærnemælksis

  • 7 dl økologisk kærnemælk
  • 120 gr rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1/4 dl citronsaft
  • 2 dl ferskenkompot fra gårsdagens sirup

Bland alle ingredienser og stil dem i køleskabet i en time. Kør iscremen på ismaskine til den rette (læs: ønskede) konsistens er opnået.

Server i en skål på kompot af friske ferskentern og resten af kompotten. Pynt gerne med lidt rosmarin.

Hvis du istedet har valgt abrikos og timian kompotten. Ja, så pynter du naturligvis med lidt frisk timian og meget gerne også lidt timianblomster, hvis du er så heldig at have adgang til dem.

God fornøjelse.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *