…kan man altså godt få lyst til sådan en stor blød-indeni, sprød-udenpå cookie med hele to slags chokolade.
Måske endda med et glas iskold mælk.
Eller en kop dejlig varm te (her i kulden).
Jeg har endnu en gang brugt de fantastiske Amedei chokoladeknapper, som passer helt perfekt i størrelsen og ikke behøver blive hakket yderligere.
Opskriften er i det hele taget supernem og kræver ikke mange anstrengelser og ej heller megen efterfølgende opvask.
Portionen giver ca 16 STORE kager.
- 225 gr blødt smør
- 150 gr rørsukker
- 100 gr brun farin
- 2 tsk hjemmelavet vanillesukker
- 2 store æg
- 300 gr hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 125 gr mørk chokolade – Amedei 65% mørk chokoladeknapper
- 125 gr mælkechokolade – Amedei 35% mørk chokoladeknapper
Pisk smør og de tre slags sukker grundigt, indtil det er luftigt og cremet. Tilsæt æggene og pisk godt igennem.
Tilsæt hvedemel, salt, bagepulver og pisk igen.
Til sidst vendes chokoladeknapperne i.
Brug nu en isske, hvor håndtaget kan klemmes sammen a la en saks, så kuglen løsnes, og sæt store kugler af på en bageplade med rigtig god afstand imellem. Kagerne ender med at blive 10 – 12 cm i diamter.
Hvis du ikke har en sådan isske, så triller du blot kugler i hænderne på størrelse med golfbolde.
Bages ved 180 grader i 10-12 minutter til de er let gyldne i kanterne.
Så kan det næsten blive en god regnvejsdag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
JAAA! Det kan man i allerhøjeste grad. Nok også to. Leverer du til Amager? 😉
Ja, de kager og et koldt glas mælk bliver man vist aldrig for gammel til…