Hverdagsmad, når det skal være nemt og hurtigt er ofte noget med fars.
Hjemme hos os, er vi ikke så svinekødsforskrækkede, men det skal pokkerme være en ordentlig kvalitet og det skal være økologisk.
Det kræver lidt omhu (og jagt) at finde en god een af slagsen, men den, vi godt kan lide, er fra www.hindsholmgrisen.dk. Har man først prøvet sådan en kvalitet, bliver det svært at gå tilbage.
Forleden blev det til en gang japansk inspirerede kødboller, som blev serveret med nudler og grønt.
Yndlingsnudlerne blev fundet frem af skuffen. Denne gang i en variant med tang, som (også) smager dejligt.
I det hele taget er jeg – surprise surpirse – ret tosset med alle nudlerne fra King Soba og sørger altid for at have et udvalg hjemme, så en hurtig middag kan klares.
-
Kødboller til 4 personer
500 g hakket svinekød
4 spsk sojasauce
4 spsk mirin
4 tsk sorte sesamfrø
4 spsk fintrevet løg
1 æg
Ristede, stødte korianderfrø – du kan nemt gøre det med bagsiden af en kniv
1 spsk finthakket ingefær
Lidt finthakket rød chili
1 fed finthakket hvidløg
Start med at røre farsen godt sammen med alle ingredienser. Smag evt til på den rå fars eller steg en lille prøvedelle, så du er sikker på, krydringen er tilstrækkelig.
Form små runde kødboller på størrelse med valnødder og steg dem i smagsneutral olie.
Sæt en stor gryde vand over at koge. Når vandet koges, kommes nudlerne i og koges efter anvisningen på pakken. ENDELIG ikke længere. De skal være al dente og det er lidt en balancegang, for det bliver nemt udkogte.
Grøntsager
Der er ingen mængdeangivelser på grøntsagerne. Det kommer sig ikke så nøje. Hverken med mængden eller typen af grøntsager, du anvender. Brug det du har.
- Shiitakesvampe skåret i skiver
- Sølvbeder skåret i strimler og delt i stængler og blade
- Gourmetbønner i strimler på skrå
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Finthakket ingefær på størrelse med en tommeltot
- Soya
- Mirin
- Lime- eller citronsaft
Varm olie i en pande og start med at brune svampene godt af. Tilsæt de to slags løg, når svampene har fået nok farve og stegeskorpe. Tilsæt derefter bønner og sølvbedestængler. Sauter dem med et par minutter, så de stadig har bid.
Lige inden servering vendes sølvbedebladene i.
Når nudlerne er kogt færdige, vendes de med grøntsagerne og det hele får et blop soya, mirin og en masse citrussaft.
Velbekomme. Aftensmaden står på bordet.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
EJ hvor ser de bare skønne ud! (Og så er jeg vild med din titel på indlægget) 🙂
Tusind tak, Marie <3