I sidste uge bestilte jeg tomatkassen fra Aarstiderne.
Jeg drømte om at lave en masse tomatiserede ting til vinterlageret i et forsøg på at gemme bare lidt af den velsmag, som tomaterne har lige nu.
Kassen indeholdt en række forskellige tomater, heriblandt nogle flotte, gule flasketomater. Hermed blev tanken født: Gul ketchup.
Du kan selvfølgelig sagtens lave ketchuppen i en rød version også.
- 1 pastinak, skrællet og i små tern
- 1 stort skalotteløg
- 1 stort fed hvidløg
- 25 gr frisk ingefær
- Oliven
- 8 gule tomater
- 1 dl gastrik på æbleeddike – du kan lave det selv ved at følge linket, men du kan også købe Meyers eller den usædvanligt gode fra Fejø Cider
- 2 skrællede æbler i små tern
- 50 gr sukker
- 50 ml æble/hyldeblomst eddike, som jeg også har skrevet om tidligere
Start med at sautere pastinak, skalotteløg, hvidløg og ingefør i olivenolie. Sauter ved lav-middelvarme, uden råvarerne tager farve, i ca 10 minutter.
Kom de øvrige ingredienser i og lad det hele simre i knap 30 minutter, til saucen er tyk, karamelliseret og alle grøntsager helt møre.
Blend ketchuppen og smag til med salt, peber, evt. ekstra eddike og sukker.
Hæld på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.
Goodbye Heinz!!
Både fotografen og især teenageren er aldeles begejstrede for ketchuppen.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
;
Sikke en smuk ketter! Jeg vil også fylde sommer på glas og flasker inden det for alvor bliver vinter!
Ja, du skal, Marian.
Det er super hyggeligt arbejde og noget så dejligt at forskønne den mørke vinter med (så længe kommer vores ketchup vist slet ikke til at holde :-))