Kært barn har mange navne.
Og glaskålet, som jeg kalder det, er et godt eksempel. Glaskålrabi eller glaskål (på latin: Brassica oleracea var. gongylodes) er egentlig en opsvulmet “knude” på stænglen (altså over jorden) deraf navnet knudekål også, men ellers er det en grøntsag, der tilhører kålfamilien.
Det er en ufattelig saftig og sprød grøntsag med en herlig mild og lidt sød smag af kål. Jeg har kombineret det med en æbler og nødder til en enkel salat.
Så selvom jeg har lovet at skrue ned for mængden af kål på bloggen, så får du alligevel denne opskrift. Den er så nem, smuk og vanvittig fuld af smag og knas. Det kan jeg altså godt lide her i vintermånederne.
Glaskål med æble og pistacienødder
(Tilbehør til 2 personer)
- 1 glaskål
- 1 æble
- Pistacienødder
- Olivenolie
- Æbleeddike
- Salt og peber
- Mynte
Vask glaskålet og skær det til. Hvis der er blade på hovedet, kan de sagtens bruges også. Dem snitter du bare let og kommer i salaten også. (Det vil kun gøre den endnu smukkere).
Skær de tyndeste skiver, du kan, på et pivskarpt mandolinjern.
Fjern kernehuset på æblet med et æblebor og kør også æblet på mandolinen i samme tykkelse skiver som glaskålet.
Vend æbler og kål med lidt olivenolie, æbleeddike, salt og peber i en skål og læg de to lagvist på et fad.
Drys med strimlet mynte og lidt pistacienødder. Dryp evt m lidt ekstra olive.
God appetit.
KH, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Mandolin fra Kunst og Køkkentøj
Tallerken fra Bent Brandt
Super lækker salat. Glaskål er bare så gode på denne årstid. Men jeg har en lille rettelse. Kålrabi på dansk er en roe.
Det er lidt forvirrende fordi svenskere har valgt at kalde glaskål for kålrabi. Se evt. mere her http://da.wikipedia.org/wiki/Glaskål
og her http://da.wikipedia.org/wiki/Kålrabi
Kære Mikael,
Dú har fuldstændig ret. Det hedder “GLASkålrabi.” Jeg har straks rettet det til! Tusind tak for hjælpen!
KH, Mette
PS Tyskerne gør det også…… 🙂
Får man forkert Info på d’angleterre ? Det havde jeg altså ikke forventet