Det er lidt af en udfordring med det grønne tilbehør lige nu. Det er stadig for tidligt til de nye grøntsager og vi er ved at være trætte af rodfrugterne.
Her i Påsken hvor mange af os spiser lam, vil det være skønt med en lækker sprød salat til.
Vi trænger til noget, der er frisk og knaser, så jeg fandt på denne lille salat, der kombinerer fennikel og glaskål med cremet gedeost og krydrede cashewnødder. Det hele bindes sammen af en dressing lavet med masser af saltsyltet citron.
Glaskål og fennikelsalat
(Tilbehør til 4 personer )
- 1 stor fennikel
- 1 glaskål
- 1 glas gedeost i olie fra Tebstrup
- Ristede cashewnødder med sød chili og hvidløg fra Irma
- Fennikeltop
- Evt lidt bredbladet persille eller frisk oregano, hvis du har (det havde jeg ikke, men det ville have klædt salaten med lidt krydderurter)
Skær fenniklen i så tynde skiver, som du overhovedet kan. Brug evt en mandolin. Ligeledes glaskålen. Begge dele kan evt lægges 30 minutter i isvand, så det bliver endnu mere sprødt.
Tør grøntsagerne rigtig godt af (hvis de har ligget i vand) og bland dem med ost, fennikeltop og evt. persille eller oregano.
Dressing med saltsyltede citroner
- 3/4 Saltsyltet citron (kun skallen)
- 1 spsk pære- eller æblecidereddike
- 5 spsk olivenolie
- Salt
- Friskkværnet sort peber
Dressingen blendes sammen af alle ingredienser og smages til med salt og peber.
Læg salaten i en stor samlet bunke på en tallerken eller et fad. Dryp med dressingen og drys til sidst cashewnødderne over.
I morgen tror jeg, du får opskriften på lammet. Eller geden.
Stay tuned.
God appetit.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Sort tallerken fra Bent Brandt
Salatbestik i citrontræ fra Le Jardin i Marrakech