Hjemme hos os spiser vi mange æg.
Både til hverdag men også i weekenden. Til hverdag er det de hurtige løsninger, mens det i weekenden gerne må være dem, der tager lidt længere tid – både at lave og spise.
Sidste år var vi på efterårsferie i Paris og mødtes med min søde veninde Christine. Christine tog os ud at spise en rigtig parisisk morgenmad og her fik vi blødkogte æg med croutoner for første gang.
Helt simpelt er det smørristede brødstænger, som serveres til det blødkogte æg.
Brødet bruges derefter i stedet for en teske til at spise ægget.
Det er helt genialt og selvom jeg her har gengivet det i den klassiske franske version med ristet hvid brød, så vil (smør)ristet rugbrød være præcis lige så godt.
Glædelig søndag morgen, jeg håber, du vil hygge dig over morgenmaden i dag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Hvor er det en virkelig sød idé. Det bliver jeg nødt til at prøve på et tidspunkt. Og jeg er for øvrigt virkelig vild med æg-huen på det første billede. Har du mon lavet den selv? Så fald håber jeg at du også vil dele strikke-opskriften på et tidspunkt…
Kære Linn,
Jeg kan lave mad og absolut IKKE strikke. Men det er faktisk lidt smart med sådan en æggevarmer, så ægget ikke bliver koldt.
Og ja, så er det også en dejlig måde at spise æg på.
Æggevarmeren finder du her: http://www.design-3000.com/en/Donkey+Products/Egg+Warmer+Funky+Eggs+Egg+Bandit.html – behøver jeg sige, det var MEGET svært at vælge?!
Kh, Mette