Flødestuvet spinat er en klassiker, der fortjener at blive serveret på Mågestellet.
Den kan spises som en frokostret her i Påsken eller som en let gang aftensmad.
I den trationelle version er det en sædvanlig opbagt sauce på mælk og i de luksuriøse udgaver også med piskefløde. Lidt sukker kommer der også af og til i.
Jeg foretrækker at lave den på en lidt anden måde og kan heller ikke dy mig for at krydre med en pæn portion hvidløg. Jeg serverer et stykke af den gode økolaks fra Skagenfood til. Den bliver stegt ganske kort på en meget varm pande, så midten stadig er næsten rå.
- 1 spsk smør
- 3 grofthakkede fed hvidløg
- 1,5 dl piskefløde
- 1 bakke frisk spinat
- Revet økologisk citronskal
- Salt og peber
Sauter hvidøg i smør i ca 5 minutter, uden det tager farve. Tilsæt piskefløde og kog det godt ind, til fløden tykner.
Kom den friske spinat i og lad den kun akkurat falde sammen, før du smager til med citronskal, salt og peber.
Steg et stykke laks til. Det må gerne steges lidt hårdt på skindet, så det bliver sprødt.
Servér spinaten med laks.
God appetit og Påske.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Tallerken fra det udgåede Mågestel oprindelig produceret af Bing & Grøndahl, siden Royal Copenhagen