Du får lige endnu en fiskeopskrift baseret på indhold fra Skagenfood.
Jeg er vild med thailandske fishcakes og har i dagens opskrift gjort dem efter, så du ikke behøver rejse 8 timer for at få den autentiske slags (som du sandsynligvis også kan finde hos din lokale take away).
Fiskefrikadellerne er krydrede men på ingen måde stærke. Brug den karrypasta, du kan lide eller udelad den, hvis du er bange for, det bliver for meget.
Mange steder bliver disse fish cakes friturestegt. Jeg foretrækker at stege dem i rigeligt olie men altså ikke en totalt dybstegning. Det bestemmer du selvfølgelig helt selv!
Thailandske fish cakes
(til 3 – 4 personer)
• 300 gr hvid fisk – alle slags kan bruges både fladfisk og fisk fra torskefamlien
• 4 spsk rød karry pasta
• 3 spsk fiskesauce
• 1 sammenpisket æg
• 1 spsk palmesukker
• 5 kaffirlimeblade hakket fint
• 2 spsk grønne hakkede bønner
• Neutral olie til stegning
Start med at hakke fisken. Enten groft med en kødhakker eller i hånden med en kniv. Kom alle ingredienserne – undtagen bønnerne – i en skål og rør det godt sammen. Har du hakket fisken i hånden, kommer du nu halvdelen af farsen i en blender og blender den ensartet. Kom den blendede fars tilbage i skålen og rør den sammen med den hakkede fisk og nu også bønnerne.
Smag farsen til, hvis du tør, går du det, mens den er rå. Hvis ikke du synes, det er sagen, så steger du en ”prøvedelle”.
Varm rigeligt olie i en wok og steg/friter fiskefrikadellerne, som i modsætning til de danske skal være mere flade i det.
De skal have kort, hård varme, så fisken ikke bliver tør og kedelig.
Agurkesalat – the asian way
• 4 spsk vand
• 6 spsk rørsukker
• 6 spsk riseddike
• Salt
• 1 rød chili
• 1 agurk
• Lidt rødløg i tynde skiver
• Koriander
Bland vand, sukker og eddike i en lille gryde og giv det et opkog. Skær agurkerne i julienne på en mandolin og kom dem i en skål. Hæld marinaden over og krydr med salt, finthakket chili og rødløg i tynde skiver. Til sidst tilsættes grofthakket koriander. Smag til og sæt på køl, til du er klar med resten.
Lynstegte nudler
• 2 spsk olie
• 2 fed hvidløg
• 1 håndfuld udblødte nudler
• 2 gulerødder
• 1 porre
• ¼ spidskål
• 1 æg
• 3 spsk soja
• 1 spsk østersauce
• 1 tsk sukker
• 4 spsk kyllingebouillon
• Sesam
• Krydderurter efter eget valg. Jeg ville have brugt koriander, hvis vi havde haft noget, men der var desværre kun citronmelisse
Varm olien og steg hvidløg kort heri. Tilsæt nudlerne og grøntsagerne. Lad det svitse et par minutter. Tilsæt ægget og vend kort rundt.
Tilsæt soja, sukker og østersauce og lad det stege med i 30 sekunder. Tilsæt bouillon, så der bliver lidt mere sauce.
Smag til med salt og peber.
Ved servering drysses med ristet sesam og krydderurter.
Jeg håber, jeg har givet dig lidt inspiration til at variere de traditionelle fiskedeller men også til at gøre de fish cakes efter, som du finder på gaden i Bangkok eller hos din lokale thai take away.
God start på ugen.
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Skål fra Bent Brandt
Tallerken fra Bent Brandt
Fad fra Bloomingville