I dag kommer vi ud i en opskrift, hvor ALLE kan være med.
De fleste vil sikkert sige: “okay, okay – det kunne jeg nok også godt selv have fundet på, nu må hun altså lige oppe sig lidt” – Men nogle gange er det dét, der ligger allermest lige for, man glemmer.
Det er vinter og vi har ikke mange fantastiske, gode frugter til rådighed lige nu, men det der ER virkelig godt, det er de skønne citrusfrugter. Køb dem endelig økologiske, for ikke nok med at der sidder en masse yderst velsmagende olier i skallen, så er citrusfrugter til stadighed også en af de varer, hvor der igen og igen bliver fundet allerflest pesticid/fungicid rester.
Salaten her, kan du spise hele døgnet. Skøn til morgenmad med en gang skyr eller – endnu bedre – den fantastiske Unika ymer til. Hele dagen som et mellemmåltid, men fantastisk skøn som en dessert med en god (kanel)is til eller måske endda en blondie. Eller både og.
Endnu en gang kan jeg ikke dy mig for at slå et slag for HELT honningen og for dem, som måtte være ved at være lidt trætte af at høre på den sang, så bruger I selvfølgelig bare almindelig honning og et drys kanel. Men tag nu lige og prøv den HELT bare en enkelt gang.
Til 4 personer
- 2 røde grape
- 2 appelsiner
- 1 granatæble
- 4 store tsk HELT honning med kanel
- Frisk mynte
Skrællen skæres af grape og appelsiner med en kniv. Skær fileterne fra af membranerne og læg dem op i en skål.
Pres den overskydende saft fra membranerne i en lille skål og rør honningen ud heri.
Hæld honning-dressingen over citrusfileterne og drys med masser af frisk mynte og granatæblekernerne.
Så er der smuk dessert.
Hav en god start på ugen.
Mange hilsner, Mette
Fotograf: Martin Kaufmann