Når du har et glas citrus curd i køleskabet, så skal du lige se, hvor nemt det er at trylle en lille godbid frem.
Bag nogle små mørdejsskaller, fyld dem med din yndlingscurd, top med marengs og giv dem en hurtig tur med creme brulee brænderen eller en meget varm tur i ovnen. Haps! Så er der en lille sød og ganske nem godbid.
De små tærteskaller, kan du bage en dag, du har god tid og gemme dem i en tætsluttende småkagedåse, så skal de nok holde sig sprøde.
Nogle gange laver man citrontærter med en citroncreme, der skal bages, men det fungerer altså mindste lige så godt med curd og du sparer en omgang bagning. Det betyder også, at hvis du først har lavet curd og har et glas stående i køleskabet, så kan du meget hurtig trylle en yderst elegant dessert frem.
Opskrfterne på de tre dele, finder du på nedenstående links:
- 1 portion mørdej
- 1 portion citruscurd
- 1 portion marengs
Start med at smøre formene og for dem med mørdej. Det er nemmest, hvis du ruller mørdejen ud til passende tykkelse, ca 1/2 cm og stikker runde cirkler ud, som du beklæder dine små forme med. Alternativt laver du selvfølgelig bare en stor almindelig tærte.
Prik bunden(e) med en gaffel og læg bagepapir samt bønner eller keramikærter i.
Bag bundene ved 200 grader i ca 10 minutter, til de er let lysebrune.
Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
Kom lidt curd i hver bund og top med marengs, som du har fyldt på sprøjtepose.
Giv lidt farve med en creme brulee brænder eller sæt tærten/tærterne i en meget varm ovn (250 grader og grill) i ganske kort tid.
Så er der lækre hapsere, som vil klæde mangen et kaffebord.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
PS Fotografen har opdaget at selvsamme mørdejsbund fyldt med saltkaramel og mandarincurd er noget så godt.
Super ide! Den snupper jeg!!
Mvh Ulrika