Det bliver den sidste sirupsopskrift i denne omgang.
Nu har du også lidt at arbejde videre med, efter det er blevet til hele 5 af slagsen:
- Stikkelsbær
- Fersken og rosmarin
- Abrikos og timian
- Ingefær
- Og sidste men ikke mindst denne opskrift, som involverer alle typer af citron, jeg havde i huset
Som den skarpe læser, du er, har du allerede knækket koden: lige dele vand og sukker blandet med dine smagsgivere, hvad enten det er krydderurter, ingefær eller frugter.
Hvis det bliver for sødt, tilsætter du bare mere vand.
Til ca 1/2 liter sirup
- Saft og skal af 2 citroner (ja, de skal være økologiske, når du skal bruge skallen)
- 2 stængler citrongræs skåret i mindre stykker
- 15 gr citronverbena
- 250 gr sukker
- 250 gr vand
Alt koges op og sættes på køl til næste dag, så alle smagsstoffer trækker ud.
Si og kom på flaske.
Bliver det nemmere?
KH, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Yum. Drikker du den fortyndet eller? Skal da vist lege lidt med nogle af de citroner jeg har liggende 😉
Den skal helt klart drikkes fortyndet – så må du selv om, om det skal være med alkohol eller vand/dansk vand 🙂
Du kan også lave en klassisk lemonade med dine citroner. Det er fortryllende!!
åh frisk øko-citron er en af mine favorit smagsgivere både i det kolde og varme køkken. Jeg vil klart overveje at lave sådan en sirup. Har du anvendt den f.eks. på pandekager eller desserter? Eller er den for koncentreret til det monstro?
Kh Marian
Sikken en god ide, Marian. Det nåede jeg slet ikke. Den blev drukket med masser af is og danskvand (+ MAMA vodka et par gange), så det må blive næste gang. Men det vil være alletiders, er jeg sikker på.
Jeg vil nok lade den koge ind lidt længere, så den får (endnu) mere sirupskonsistens!
Tak for tippet.
Knus, Mette
PS Velkommen retur til GBG – blev faktisk lidt misundelig, da jeg læste om resten af jeres stay-cation 🙂
PS Hvis jeg nogensinde bliver spurgt om, hvad jeg ALTID har i køleskabet, så bliver det øko citroner!!! (Bortset fra de meget sjældent ligger på køl) 🙂 Men jeg har dem altid i køkkenet!