I videnskabens hellige navn måtte jeg forleden kaste mig over et orgie af skøn, sydfynsk chokolade fra firmaet Konnerup & Co. Selvom jeg MANGE gange har skrevet om min absolut yndlingschokolade, Amedei, så er det jo nødvendigt at holde sig orienteret og vide, hvad der ellers befinder sig derude og der er ingen tvivl om, at Konnerup producerer noget virkelig dejlig chokolade af gode råvarer, og som adskiller sig fra meget af det, man ellers kan få på markedet.
Jeg havde fået tilsendt et flot udvalg af produkterne og selvom jeg længe har sendt lange øjne efter de fine dåser og skønne mandler (jeg er vild med nødder!), så indeholdt den store “black box” følgende:
- “Sort gourmet” m. 16 styk fyldte chokolader
- Mørke chokorørepinde til varm chokolade – dem har jeg faktisk ikke smagt endnu, men med det smukke vintervejr vi har udenfor i dag, så tror jeg ikke de holder længe
- Tre plader chokolade: hvid lemon chokolade, pebermyntechokolade, og Konnerup 70%
- To smukke julede marcipanhjerter
- Sidst men ikke mindst: Saltkarameller
I familien her går vi struktureret og velorganiseret til værks, når der skal testes. De skønne produkter blev linet op. Et evalueringsark blev udarbejdet og vi bedømte på smag, udseende og “med hjertet”. En ret hyggelig fremgangsmåde, som vi også bruger, når vi en gang imellem holder bagedyst.
Saltkaramellerne var stort hit. De er på mange måder indbegrebet af en rigtig gammeldags flødekaramel, men med det lille twist af salt. Saltkaramel er det nye sorte for tiden. I sidste weeekend fik jeg saltkaramel på en “almindelig” parisisk bistro og en Michelin-restaurant. I blogverdenen herhjemme er der også skrevet mange lovprisende ord om denne kombination og langsomt stiger udvalget af produkter da også med denne fristelse. Konnerups karameller er bestemt et godt valg.
Marcipanhjerterne havde jeg set rigtig meget frem til. Jeg er nok familiens største marcipangris og nød virkelig også den gode mørke chokolade med det bløde indre. Jeg var ikke helt oppe at ringe over marcipanen, da jeg godt kan lide lidt mere struktur i den og mere mandelsmag, men jeg er helt tosset med, at man kan bestille sine marcipanhjerter med valgfri tekst.
Pladechokoladerne med smag var rigtig skønne. Hvid chokolade og citron er noget så dejlig en oplevelse. Og emballagen ditto fin. Den kunne jeg sagtens finde på at købe igen.
Den sorte gourmetæske, som indeholdt 2 x 8 stykker fyldt chokolade var nytænkende og kreativ. Særligt vild var jeg med den julede kirsebær-marcipan variant og flydende lakridssirup også med marcipan. Kirsebærkompotten er lavet på sure kirsebær og som jeg før har sagt (læs: prædiket), så smager det af MEGET mere, når det er sure og ikke søde kirsebær, man arbejder med. TAK Konnerup! MUMS, det var gode fyldte chokolader!!
Tusind tak til Konnerup for en god og hyggelige før-juleoverraskelse!
Sneen ligger smukt udenfor vinduerne her. Sådan en gang hvid pudder sætter bare søndagshumøret i top, at det samtidig er 1. søndag i Advent øger kun hyggefaktoren noget så væsentligt.
Rigtig dejlig søndag til dig.
Mange hilsner, Mette
Fotograf og med-chokolade-tester Martin Kaufmann
Mmnn, Konnerup chokolade er godt. Deres lakridschokolade er fyldig og smuk. Holder meget af den. Kender du Chokoladefabrikken fra Skanderborg? De laver og så lækkert chokolade? Specielt deres hvide chokoladeplade med engelsk lakrids.
God 1.advent søndag.
Vh Charlotte G
Hej Charlotte,
Ja – jeg kender faktisk godt Chokoladefabrikken, men det er VIRKELIG længe siden, jeg har været der. Jeg må hellere se, om det ikke kan blive til et besøg næste gang, jeg er på de kanter. Jeg troede egentlig kun, de havde butik i Ry, men Skanderborg ville være lidt nemmere 🙂
Tusind tak fór tippet.
Mange hilsner, Mette