I sidste uge var jeg så heldig at få opskriften på en skøn petit fours. Vi fik serveret disse skønne chokolade fudge som “en lille ting” til kaffen.
Mange af mine opskrifter er næsten som små skatte og særligt, når jeg er så priviligeret at få en opskrift af en dygtig kok, så bliver jeg lidt mere glad og passer lidt bedre på den.
Jeg har fået lov at dele opskriften med jer og jeg må desværre – efterhånden – erkende, at jeg ikke når at lave anden konfekt i år, men disse opfylder fuldstændig ønsket om at være en kaloriepakket kvalitetsbombe.
Chokoladefudge
- 250 ml. piskefløde
- 125 gr. glukose
- 250 gr. sukker
- 120 gr. mørk chokolade
- 50 gr. saltet smør
- Kakaonibs – gerne fra Amma. De smager FANTASTISK (og det er IKKE alle nibs, der gør det!)
- Pulveriseret frysetørrede jordbær
- Lakridspulver fra Johan Bülow
Til pynt/rulning
Start med at koge piskefløde, glukose og sukker sammen til sukkeret er helt smeltet.
Rør chokolade og smør i og varm op til 120 grader. Og pas nu for pokker på nallerne, det bliver så forfærdelig varmt!!
Hæld massen ud på silikonemåtte og afkøl HELT, før du skærer i passende stykker eller triller kugler, som jeg har gjort.
Jo koldere massen er, når du skal “krydre” trøflerne, jo nemmere er det.
Du kan rulle karamellerne i lige præcis dét, du har lyst til.
Jeg brugte – for en gang skyld – latexhandsker. Det gør det faktisk lidt nemmere og mindre fedtet.
Sørg for at have rigeligt at rulle i. Hæld “toppingen” i en lille skål og læg kuglen ned i skålen.
Jeg har fundet alle mine små fine skåle frem. Mange af dem er også små skatte med hver deres lille (oprindelses)historie.
God fornøjelse.
KH, Mette.
Foto: http://www.martinkaufmann.dk
Kære Mette
Sikke en skøn lækker fudge! Ida og min mand har været igang i køkkenet , mens jeg har plejet min rodbehandlede/krone-klargjorte tand.
Glædelig, dejlig jul
Kh Maria
Kære Maria,
Sikken en dejlig overraskelse at komme hjem til efter sådan en omgang hos tandlægen. Det føles uden tvivl først godt BAGEFTER 🙂
Jeg er glad for at høre, du kunne lide fudgen. Jeg tror også, jeg skal have lavet en portion mere inden Jul!
Rigtig glædelig Jul til dig og dine!
Kh, Mette
Hej Mette,
jeg skal til at have fyldt op i mit chokoladelager. I den forbindelse vil jeg høre, om du har nogle anbefalinger?
Har endnu ikke prøvet mælkechokoladen fra Amedei – ved du hvor den ligger smagsmæssigt sammenlignet med Jivara og Caramelia?
Ellers er jeg åben for forslag til forårets bageleg 😉
God aften!
Kh,
Tanja
Kære Tanja,
Uhmmm – det lyder som en hyggelig beskæftigelse at samle chokolade-forråds-forårslager.
Jeg er nok især til hvid og mørk chokolade, men hvis du ikke har prøvet mælkechokoladen fra Amedei, så er det da næsten et must. Jeg tør næsten ikke få den indenfor mine døre, da jeg ved, jeg ikke ville kunne lade være at snacke af den, men når det kommer til at arbejde med den, har jeg det bedre med de andre typer.
Jeg finder Amedeis mælkechokolade mindre sød (især sammenlignet med Caramelia) og mere ren i smagen end Valrhona.
Har du prøvet Original Beans. Det er også en helt fantastisk verden!
MEN, men men – hvorfor ses vi ikke bare til Chokoladefestivallen primo Marts og smager os frem til favoritterne?
Kh, Mette
Tak for svaret, Mette!
Har faktisk allerede sat tid af i kalenderen til chokoladefestivallen – og jeg glæder mig! Og du har da ret, jeg må smage mig frem til min favorit!
Kh, Tanja