Jeg har ikke skrevet meget om vores tur til New York i oktober, udover en speciel og mindeværdig aften på Aquavit, som var en rigtig god oplevelse for hele vores lille familie.
En tur til NYC er selvfølgelig også lig med shopping og én af de ting, jeg havde glædet mig til at få med hjem var den nye kogebog fra de to chokoladeglade ”Mast Brothers.”
Men ak og ve, vi rejste hjem to dage før udgivelsesdatoen og selvom jeg fik købte Kinfolk bogen i en Barnes & Nobles mere end en uge, før den udkom, så var Mast (check lige den hyggelige video på linket) ikke til at opstøve nogle steder.
Sådan kan det gå. Til gengæld var butikken og fabrikken i Brooklyn åben og vi var forbi og indsnuse den skønne entrepreneur-stemning og indkøbe lidt spændende chokolade.
Jeg er helt tosset med emballagen hos Mast Brothers. Det er simpelthen så flot print, font og logo på pakkerne. Jeg kunne købe dem alene af den grund, men jeg må omvendt også indrømme, at jeg faktisk ikke er så vild med indholdet, så det ville jo være lidt dumt.
Bogen er fyldt med samme skønne grafik og historien bag de to brødre og deres opbyning af en ganske solid forretning. Og så er der selvfølgelig masser af opskrifter med (masser af) chokolade.
En af de første, jeg måtte prøve, især efter at have læst en anprisning i Boston Globe var den opskrift, du får på chokolade ingefærcookies i dag. “Gingersnaps” som de retteligt hedder på engelsk :-).
Men bogen indeholder mange andre meget inspirerende opskrifter, så der skal nok blive til masser af tid i køkkenet også selvom jeg kommer til at erstatte chokoladen med yndlings-Amedei.
Gingersnaps
(ca 24 stk)
• 125 gr smør
• ½ cup rørsukker
• ½ cup ahornsirup eller molasses
• 3 spsk friskrevet ingefær
• 1 ½ cup hvedemel
• 1 spsk kakao
• 1 tsk natron
• 1 tsk kanel
• ½ tsk revet muskatnød
• 200 gr grofthakket mørk chokolade
• Flormelis
Rør smør og rørsukker sammen til det er hvidt og luftigt.
Rør ahornsirup og ingefær i. Tilsæt de resterende ingredienser og rør dem i uden at røre for længe.
Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 2 timer (Jeg havde ikke tid til dette skridt og undlod det. Det skete der intet ved!).
Form dejen til runde kugler på størrelse med store valnødder eller små golfbolde og rul dem i flormelis. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir, men tryk dem endelig ikke flade. De skal nok selv flyde ud.
Umiddelbart kan det lyde og se lidt voldsomt ud med al den flormelis, men hvis du smager på dejen, vil du opdage, at den ikke er så sød, derfor er dette en god ide og giver et flot look sammen med krakeleringerne.
Bag kagerne ved 175 grader i 14 minutter. Lad dig ikke friste af at bage dem længere, de skal være lidt ”chewy.”
Tag kagerne ud og lad dem køle af på en rist.
Skal du bage i dag?
Kh, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Køkkengrej og udstyr
Tagsten fra De fire Årstider, Lyngby
Chokoladebog og chokolade fra Mast Brothers
Kaffe fra Stumptown Coffee
De er SÅ sygt gode! HAPS!
Har du allerede bagt dem, Bente?
Shhh… bager dem igen i dag, så der er til gæsterne i weekenden!
Min mund er lukket med SYV segl 🙂
kommer nok snart forbi her, er det også et sted med en cafe ?? eller er det fabrik og butik ? kan læse du ikke er ubetinget vild med chokoladen – men er der alligevel noget du vil anbefale ? kan faktisk også huske at I på jeres tur spiste nogle øko burgere et eller andet sted, hvor mon det var ? kan ikke lige finde et indlæg om det.
Knus P
Uha, der er mange tip, du skal have til …. lige om lidt <3
Der er fabrik og butik med lidt merchandise, alt chokoladen i de skønne indpakninger og lidt fyldte chokolader, kager, mm. Jeg er ikke så vild med chokoladen. Der er nogle sjove og anderledes varianter, men smagen rammer ikke mig 100%.
Til gengæld er det et meget inspirerende område, ikke mindst med Wythe hotel tæt på, hvor I må se solnedgangen fra baren på tagterassen. Der er også denne: http://www.depanneurbklyn.com, som ligger lige på hjørnet ved Wythe Ave og samme gade som Wythe.
Aftensmaden/frokost eller andet, når I er der, må være på en af Marlow & sons restauranterne: http://marlowandsons.com
KRAM