Vi er så heldige, at vi ganske tæt på København har et helt eminent udflugtsmål: Höganäs Saluhall.
Jeg bruger enhver undskyldning for en smuttur forbi, for jeg synes, det er så skønt at sted med så meget charme, sjæl og atmosfære.
Sidst jeg var så heldig at komme forbi, gik jeg derfra med en dejlig tapasfrokost i maven og to store poser af gode madvarer fra supermarkedet. Jeg købte bl.a. onglet, som er det, vi på dansk kalder, nyretapper og i USA: Butcher´s steak. Sidstnævnte er måske det allerbedste navn, for det beskriver nemlig lige præcis, hvad slagteren gør: stikker denne udskæring til side til sig selv, fordi det er sådan noget godt kød.
Stegetiden er ufattelig kort. Det skal kun lige akkurat have en rigtig god stegeskorpe og 10 minutters hviletid, så er der aftensmad.
Jeg lavede bl.a. denne salat til.
De mættende bygkorn i salaten gør, at vi ikke får flere slags kulhydrater (kartofler, pasta, brød eller lignende). Det er fuldt ud tilstrækkeligt med 1-2 salater.
Salat til 4 personer
- 2 store ferskner, modne men stadig lidt faste
- 1 stor håndfuld blåbær
- Friskrevet parmesan, som du har samvittighed til
- 2 dl Rød byg eller en slags perler fra (f.eks perlespelt eller -byg) fra Skærtoft mølle kogt efter anvisningen på pakken. Tilsæt evt. et fed hvidløg (du behøver ikke pille det) og en kvist rosmarin eller timian til kogevandet.
- 1 par håndfulde rucola
- 1 par håndfulde grønne bønner kogt al dente og evt dels på langs
- Spiselige blomster: her kronblade fra blomsterkarse
Skær fersknerne i både og steg dem i smør på en varm pande, til de har fået stegeskorpe men endelig ikke for længe, så de klasker sammen. Læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.
Læg rucola på et stort fad, kom kornene på, derefter bønnerne og til sidst de to slags frugt.
Dressing
- 2 1/2 spsk æblecidereddike – prøv den fantastiske fra Burrow Hill
- 4 spsk olivenolie
- 1/2 spsk honning, gerne med HELT chilihonning
- 1 fed finthakket hvidløg
- Salt og peber
Rør alle ingredienserne godt sammen til en homogen dressing. Smag til og justér evt med ekstra syre, salt, sødme eller olivenolie.
Hæld dressingen over salaten ved servering og drys med parmesanflager og spiselige blomster.
God fornøjelse.
Mange hilsner, Mette
Foto: www.martinkaufmann.dk
Endnu en skøn salat. Jeg har stadig tilgode at tilberede onglet selv, men det bliver jeg næsten nædt til snart efter at jeg har set dine og Martins skønne billeder!
Tusind tak, Heidi.
Menuen står på onglet hos os igen her i weekenden 🙂