Jeg var på Posthuset forleden!
Og jeg kom til at gå forbi Specialkøbmanden på vejen hjem. Det frister som regel.
Denne gang var det tørrede kirsebær, som fangede min opmærksomhed. Egentlig var de frysetørrede, men de havde taget lidt fugt og var mere som store rosiner.
Jeg tænkte straks i knasende, sprøde biscotti og tankerne blev hurtigt ledt i retning af hvid chokolade og mandler også med et strejf af citron. Mums!
Egentlig er det en skam, vi spiser så få småkager i dag, for det er noget så hyggeligt med sådan en lille sød knasende kage til måske endda at dyppe i teen.
- 50 gr mandler
- 100 gr grofthakket hvid chokolade – jeg bruger Amedei Toscano White
- 25 gr tørrede kirsebær
- 100 gr koldt smør
- 150 gr sukker
- 2 tsk hjemmelavet vanillesukker
- 250 gr mel
- 1 tsk bagepulver
- Skal af 1 øko citron
- Lidt salt
- 2 æg
Alle ingredienser røres sammen til en ensartet, tung og klæbrig dej. Vent med bagepulveret til sidst, det må helst ikke blive rørt for meget.
Del dejen i to og rul/tryk den ud til 2 lange, flade ruller. Det er nemmeste at gøre det direkte på bagepapiret, for dejen er relativt klistret. Bages ved 180 grader (almindelig over/undervarme) i 20 minutter. Tag pladen ud og sænk varmen til 150 grader.
Skær stængerne i ca 1 cm tykke skiver og læg dem med skærefladen opad på bagepladen.
Sæt pladen i ovnen igen og lad biscottierne tørre ved de 150 grader i 10 – 15 minutter, men pas på de ikke bliver for tørre. Så skal du nemlig en tur til tandlægen med knækkede tænder.
UHM – det er en god lille kage. Syrlig af kirsebær og citron men sød af den hvide chokolade og lækre knasende mandelstykker.
Det er virkelig en vinder og fotografen stoppede straks med at plage om drømmekage og dét er et succeskriterie hjemme hos os.
OG nu til realiteterne: måske har du ikke liiiiiige mandler, hvid chokolade og tørrede kirsebær i huset, men biscotti kan bages med alle slags tørret frugt, enhver nød og chokoladen er strengt taget ikke nødvendig.
I min version er det citronskallen, som er krydderi, men lakrids, kanel, kardemomme og hvad fantasien ellers rækker til er også skønne ledsagere til den sprøde kage.
Hav en dejlig søndag.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Elsker Biscotti, og de her lyder fantastiske!
Jeg gik lige i arkivet. Af alle mennesker efterlyste Palle en lille Italiensk kage til espressoen og så havde du jo en opskrift lige her. Det blev med Tranebær og hvid Calebaut chokolade istedet, men smagen fejler absolut ikke noget. Tak for den også.
Skønt, jeg kunne være til inspiration igen 🙂 Det er virkelig også nogle gode kager. Måske jeg snart skal se at få bagt dem igen. Ulempen ved en blog er jo, at de samme ting sjældent bliver lavet flere gange…….