Sæson for blodappelsiner: Pandekager med blodappelsinsauce

Det er sæson for blodappelsiner lige nu. Samtidig er det faktisk også lige nu, de er allerbedst.

Jeg er vild med dem! Farven i sig selv er selvfølgelig fantastisk: kontrasten mellem den dybe orange skal (måske endda med lidt små røde nister) og det røde frugtkød. Nogle gange fuldstændig mørkerødt, andre gange mere meleret mellem det orange.

I sidste uge lavede jeg en skøn portion pandekager og en lækker sauce til på blodappelsin.

_DSC4008

Til opskriften skal der både bruges friskpresset juice af blodappelsin men der skal også en hel appelsin i, som skæres i skiver og koges med i saucen.

Kan man det? Bliver det ikke for bittert? Skallen er selvfølgelig let bitter, men lige som i orange marmelade, så giver det et fint modspil til alt det søde og det fede fra smørret, så undlad endelig ikke at komme de hele skiver i. Det ser smukt ud og smager dejligt.

Pandekager

(til 4 personer)

  • Brug denne opskrift med i dobbelt version, eller din egen foretrukne

Blodappelsinsauce

(til 4 personer)

  • 110 gr rørsukker
  • 2 spsk vand
  • 2 ½ dl blodappelsinjuice
  • 1 blodappelsin i helt tynde skiver
  • 60 gr usaltet, helt koldt smør i tern
  • Evt 2 spsk Grand Marnier

Kom sukker og vand i en kasserolle ved medium varme og rør rundt, mens sukkeret smelter. Skru op for varmen og bring sukkersiruppen i kog og lad den koge 4-5 minutter UDEN at røre rundt eller indtil siruppen er let gylden og kanterne karamelliserer let, når du løfter og drejer kasserollen lidt.

Tilsæt juicen, rør rundt og bring i kog igen. Tilsæt appelsinskiverne og kog i 6-8 minutter til skiverne er blevet bløde og skallen næsten gennemsigtig.

Tilsæt smør og evt. likør. Rør rundt til saucen er tyknet lidt med smørret.

Hæld saucen over pandekagerne ved servering.

Behøver jeg sige, at pandekagerne OGSÅ indgik i vores mini-vildmarks-vinterferie?!

Hav en dejlig dag.

Kh, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

Køkkengrej og udstyr

Emaljefade fra Falcon købt hos Sunday Morning Shop (meget meget skøn netbutik!)

2 thoughts on “Sæson for blodappelsiner: Pandekager med blodappelsinsauce”

  1. Godmorgen Mette,
    Smukt! Jeg elsker også blodappelsin, men har tit svært ved at finde dem i butikkerne. Men nu har jeg fundet ud af at de har dem altid i Ciiti i Flensburg. Så jeg kører gerne 20 min for at købe blodappelsiner! Jeg er vist skør! 🙂
    Kh Ulrika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *