Jeg er blevet spurgt mange gange siden Marts, hvad pokker der sker med becauseitmatters?!
Egentlig har jeg vel bare haft travlt med “livet” og så har jeg for længe siden bestemt, at bloggen ikke skal være en stressfaktor. Jeg blogger for sjov, for min skyld (og lidt for din) og fordi jeg har noget på hjerte om mad, som jeg gerne vil dele.
I April flyttede vi fra lejlighed til hus. Jeg har aldrig været sådan en, der har haft et drømmende ønske om et hus, fordi jeg synes, det var irriterende at skulle affinde (og indfinde) sig i et etagebyggeri med naboer, men nu hvor vi alligevel er endt her, så må jeg indrømme, at jeg er helt vild med det. Og selvom sommervejret lod en del tilbage at ønske, så har vi etableret en større bærhave, jeg har haft min første lille køkkenhave og vi har i det hele taget nydt hver en ikke-regnvejrstime udenfor med fingrene i jorden. Næsten.
Arbejdet har også krævet en del og da det jo er her, jeg får midlerne til at betale husleje og andre regninger, så er det også det, der bliver prioriteret.
Og vi har rejst, har vi. Selvom vi her i andet halvår af 2015, har skruet lidt ned for rejseaktiviteterne, så bød foråret og sommeren på flere rejser til Italien (2 gange) og Skt Petersborg.
Men nu er jeg tilbage og jeg har ikke tænkt mig at stoppe med at blogge, så – uden at love alt for meget – kommer der et lille indlæg om de gulerødder og appelsiner, som der er så mange af lige nu.
Du kan servere “retten” her selvstændigt som en vegetarisk ret, men du kan naturligvis også bruge den som tilbehør. Og ja, selvfølgelig kan den varieres i det uendelige med lige dine yndlingsrodfrugter.
Brug endelig økologiske appelsiner. Jeg synes, der florerer alt for mange artikler lige nu om de konventionelt dyrkede citrusfrugter, som indeholder alt muligt spændende lige fra nervegas til pesticidrester. Det bliver altså et rungende “NEJ TAK” her fra.
Når appelsiner bliver bagt hele med skal, så bliver de lidt bitre. Og bitterhed er en sjov smag, for vi er ikke så vant til den, men jeg synes, det smager dejligt til de søde gulerødder og den lidt fade (og fede) mozzarella.
Jeg er også nødt til at indrømme, at jeg ikke fik taget nogle noter undervejs, så en helt præcis opskrift bliver det altså ikke, men frygt ej for det kan næsten ikke gå galt.
Bagte gulerødder med appelsin og mozzarella
- Gulerødder i blandede farver
- Et par kviste rosmarin
- Et halvt (helt) hvidløg
- Olivenolie
- Salt og peber
- 1 appelsin
- 1 mozzarellaost
Skræl gulerødderne og skær dem i halve eller kvarte på langs, så de bliver ensartede i størrelsen. Skær appelsinen i tynde skiver. Del hvidløget i fed, men lad være at pille dem.
Vend gulerødder, appelsin, hvidløg og rosmarin sammen med et par gode bløp olivenolie og drys med salt.
Bag i ovnen 20 – 30 minutter ved 180 grader.
Check om gulerødderne er møre, men lad dem endelig bevare lidt bid.
Anret salaten på et fad. Det må – og skal – se lidt rustik ud.
Til sidst rives en stor mozzarella ud over salaten og et par generøse drej på peberkværnen.
Rigtig god appetit.
Kh, Mette
De smukke billeder er som altid: Martin Kaufmann
Køkkengrej og udstyr
Bestik fra Iittala
Tallerken fra Muubs
Emaljebradepande fra Falcon købt hos Sunday Morning