Jeg kan slet ikke få nok af de dejlige asparges og det er skønt – og trøstende – at vide, at sæsonen lige er startet.
Jeg har vist også et eller andet med æg, for jeg har jo allerede lavet frittata een gang. Jeg er imidlertid ude i, at jeg jager lidt alternative måder at tilberede asparges på – ikke at de traditionelle ikke smager godt, de smager VIDUNDERLIGT – men det er noget med at forandring er frydefuld.
Sidst men ikke mindst er det også 3. opskrift i rækken med ingrediensen parmaskinke.
Frittata
- 1 håndfuld cherrytomater i halve
- 8-10 skrællede hvide asparges delt i 4-5 stykker
- 6 store æg
- 3 skiver parmaskinke revet i mindre stykker
- friskrevet parmesan
- salt og peber
- krydderurter til pynt (og smag)
Start med at sautere asparges. De må gerne få lidt stegeskorpe, men skal endelig ikke stege for længe eller alt for hårdt. Rør æggene sammen og tilsæt en håndfuld friskrevet parmesan, salt og peber. Tilsæt spegeskinke og cherry tomater.
Rær æg, parmesan, salt og peber sammen.
Hæld det over de øvrige ingredienser og lad det sætte sig godt på panden, før du sætter det i en 200 grader varm ovn. Bages ca 10 min.
Pesto
- 100 gr pinjekerner ristede gyldne
- 2 fed hvidløg
- ca 2 dl olivenolie
- 1 potte basilikum eller et bundt, hvis du kan være så heldig at finde sådan et
- 50 gr friskrevet parmesan
Alt blendes eller mortes sammen til en pesto. Pestoen må gerne have en lidt fast konsistens og ikke være alt for flydende.
Den varme frittata tages ud af ovnen, som straks sætter på grill.
Fordel nogle skefulde pesto ud over frittataen og grill den kort i ovnen igen, til den er blevet lidt gylden og pestoen kort gratineret.
Så er der aftensmad.
Eller brunch.
Eller frokost.
Rigtig god appetit.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann