En lille hurtig happer før aftenens påskemenu Langfredag. Super simpelt: agurk, yoghurt og lidt hvidløg.
En hurtig tur med den schweiziske bandit og du har en rigtig fin lille appetizer. Alternativt kan der skrues op for mængden og så har du en forret.
Det er ingredienser, som vi stort set altid har i køleskabet og nu hvor vi begynder at få lidt mere varme i vejret, er det en supernem og passende lille starter. Den er meget læskende, når det bliver rigtig varmt og croutonen kan toppes med alt fra friskpillede rejer, parma skinke, røget makrel osv osv.
Der var stadig lidt laks fra frokosten dagen før, så jeg kunne lave en lille crouton på siden.
Suppe
- 1 agurk
- 1-1 1/2 dl yoghurt
- 1 fed hvidløg eller 2 blade ramsløg
- salt og peber
- evt lidt citronsaft
Alt blendes og smages til.
Suppen skal serveres iskold. Derfor sættes både kande, som den er blendet i, og glassene, som den skal serveres i, i køleskabet.
Eller fryseren, hvis du ikke har så meget tid.
Croutoner
En tynd skive brød steges sprød i smør på panden. Køles af. Læg lidt røget laks på.
Servering
Suppen hældes i de kolde glas, server evt m en lille krydderurt på toppen. Jeg har brugt lidt skovsyre, som lige nu pibler frem i skovbunden.
Croutonen lægges ved siden af, eller ovenpå tapas-style.
God appetit.
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Den schweizer er også min bedste ven i køkkenet. Kombinationen af mørkt brød, laks og agurk ser lækkert ud.
Ja, jeg tror næsten, vi bruger vores dagligt!
Den er alle pengene værd!!!