Skyr med honningristede rugbrødscroutoner

Vi er tilbage ved mandagen og ugens start.

Traditionen tro, poster jeg mit indlæg her tidligt om morgenen og da du, lige som jeg, sikkert ikke kan tænke på meget andet end morgenmad, så er dagens indlæg netop om …… morgenmad!

Skyr med rugbrødscroutoner, syltede figner og ananassalvie
Skyr med rugbrødscroutoner, syltede figner og ananassalvie

Jeg har allerede “talt” en vis herre ørerne af mht den gode Helt honning, men nu får du den altså lige een gang til. Nu kan Helt nemlig både købes online hos www.blok18.dk, men også på Helts egen online-shop: www.helt.bigcartel.com.

En god måde at bruge en rest trist rugbrød på (www.stopspildafmad.dk) er at riste croutoner, max 1×1 cm i lidt honning. Jeg har brugt kanelhonning fra Helt, men det kan være din egen yndlingshonning.

Smelt honningen på en pande ved middel-høj varme. Kom brødcroutonerne på og lad dem riste til de er helt sprøde og knasende. Pas på de ikke branker. Lad dem køle af.

Du kan sagtens riste en større portion og gemme dem i en tætsluttende dåse.

Drys på skyr, yoghurt, ymer eller hvad du nu spiser om morgenen.

Jeg har desuden tilføjet et par syltede figner. Og den mest velduftende ananassalvie fra C.O. Torveplads i Torvehallerne.

For en god ordens skyld må jeg hellere skynde mig at sige, at dette ikke er en hverdagsmorgenmad. Dertil er der simpelthen for meget sukker. Denne er forbeholdt særlige lejligheder.

Hav en forrygende start på ugen.

Mange hilsner, Mette

Foto: www.martinkaufmann.dk

4 thoughts on “Skyr med honningristede rugbrødscroutoner”

    1. Hej Jesper,
      Dejligt at høre.
      Jeg elsker ananassalvien for dens stærke aroma og smukke, mørkegrønne blade. Men jeg øver mig stadig lidt i at bruge den som andet end dekoration 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *