Vietnamesisk nudelsalat – vi bygger videre på snacks fra i går

I går lavede jeg snacks med hakket svinekød (danskernes nationalkød – om noget sådant var blevet “kåret”) masser af smag og crunch fra peanuts.

I dag synes jeg, vi gør det supernemt og i stedet får du en ide til, hvordan man sagtens kan gøre det ellers lidt kedelige kød til en spændende omgang salat med tjubang på smagen. Og hermed opgradere snacken til en hovedret.

Masser at tygge på, vitaminer, farver og gode fibre
Masser at tygge på, vitaminer, farver og gode fibre

Og ja, nu siger jeg kedeligt kød. Det er det bare ikke, hvis man vælger et ordentligt kvalitetsprodukt som Hindsholmgrisen, hvor øfferne går ude hele året også i kulden, som du kan se, Erland fra www.fjordrejen har dokumenteret.

Til 4 personer:

  • 400 gr hakket, økologisk svinekød
  • Lidt ristet sesamolie
  • 1 stor håndfuld grofthakkede peanuts
  • Masser af frisk koriander, mynte og/eller thaibasilikum
  • 1 lille spidskål
  • 3 gulerødder i julienne
  • 1 pk Clearspring udon nudler – eller tilsvarende
  • evt lidt finthakket chili
  • lidt sesamolie

Dressing:

  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk limejuice
  • 2 spsk HELT ingefærhonning
  • 1 rød chili – men husk at checke styrken og start evt med en halv
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1-2 finthakkede citrongræsstængler
  • 1 spsk finthakket ingefær

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken, mens du rører dressingen sammen.

Hæld vandet fra nudlerne og bland dem med lidt sesamolie og et par spiseskefulde af dressingen.

Skær kålen i tynde strimler og gulerødderne i julienne. Vend begge dele med nudlerne og hæld det hele i en stor skål.

Kom kødet ovenpå og drys med generøse mængder grofthakkede peanuts, lidt ekstra chili og masser af friske krydderurter.

Så er der mad. Rigtig god januarmad.

Og prioritér nu noget ordentligt kød.

Glædelig lørdag til dig.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann.

One thought on “Vietnamesisk nudelsalat – vi bygger videre på snacks fra i går”

  1. Det er en smuk salat med gode ingredienser. Som er god ovenpå alt julemaden. Tak for opskriften og de smukke billeder.
    Jo, jeg bruger ordentlige ingredienser. Stor set øko/friland over hele linjen. Vi må tage ansvar overfor jorden, dyrene og hvordan det bliver produktseret. Også smager det jo bedre.
    Vh Charlotte G

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *