Jeg er tosset med tomatsalat.
Om sommeren kunne jeg leve af det.
Det gør jeg nu ikke. Men jeg kunne godt!
Jeg har lavet en variant med langtidsbagte tomater. Det er ikke rocket science. Det er bare dejligt med en afart og så kan det lige minde os alle om, hvor dejligt langtidsbagte tomater, som har fået krydderurter, hvidløg, balsamico og olivenolie smager.
Mozzarella er heller ikke dumt. Men det kræver, at man ikke lader sig friste af en lav pris, men i stedet går efter et kvalitetsprodukt og en bøffelmozzarella. Helst økologisk.
Aarstiderne har en helt fantastisk bøffelmozzarella fra et lille gårdmejeri og da jeg i fredags var et smut forbi gårdbutikken inden weekenden, så røg der et par stykker i kurven.
Den ene ost blev hurtigt tiltænkt en bagt udgave af den værdsatte tomatsalat.
Ganske enkelt, så tog jeg en flok tomater. Halverede dem på tværs og lagde dem med skærefladen opad i en bradepande. Herpå dryssede jeg salt, olivenolie, balsamicosirup, hvidløg i helt tynde skiver og masser af frisk, hakket oregano.
Bradepanden kom i ovnen ved 150 grader i et par timer. Tomaterne blev aldrig så tørre som semidried, men havde de fået endnu længere tid, var det selvfølgelig blevet det. Det er helt op til dig, hvordan du bedst kan lide dine tomater.
Tomaterne fik lov at køle lidt af, før de blev stablet i bjerg med skiver af mozzarella i mellem.
Hele herligheden blev stænket med lidt ekstra olivenolie, salt og peber samt masser af frisk oregano.
Det smagte skønt!!
Mange hilsner, Mette
Fotograf Martin Kaufmann
Uhmm, den der tomatsalat kunne jeg også leve af!
Der var også de dejligste rester. Lige ind til næste morgen…..