Pærecrumble de lux

En af den mest enkle kager, man kan bage her i frugt og bærsæsonen er en crumble. Her har jeg taget crumblen og klonet den med en god svampet, lys kage.Derpå kommer frugten og til sidst den sprøde crumble.
I sidste weekend bagte jeg kagen med blommer. I denne weekend bagte jeg den med hele vanillesyltede pærer, som du fik opskriften på i går.
En fin kage

Opskriften bliver jeg ved at lege videre med. Frugt, chokolade, nødder og citronskal kan byttes ud og skiftes rundt akkurat efter, hvad man har lyst til. Kanel kan også med fordel tilføjes og måske lidt ingefær eller kardemomme til bunden også.

Selvom det kan lyder lidt besværligt med de to slags dej, så synes jeg ikke, det er slemt. Kagen kræver kun få ingredienser, så derfor får du maksimalt udbytte af dine anstrengelser, når du sætter tænderne i et stykke kage med sprød topping, frugt og den dejligste kage med chokolade og nødder.
Nå ja, og så var fotografen af den mening, at crumblen NÆSTEN er lige så god som all-time-favourite kagen: Drømmekagen med blåbær.
Prøv den!!

Crumble:

  • 50 gr finthakkede nødder
  • 100 g rørsukker
  • 100 g hvedemel
  • 100 koldt smør i tern

Smuldr smørret sammen med de øvrige ingredienser til du har en masse fine små krummer. Stil dejen på køl.

Kage:

  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 25 gr hjemmelavet vanillesukker
  • Skal af 1 citron
  • 2 små æg
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 50 gr god, mørk kvalitetschokolade, jeg brugte 65% knapperne fra Amedei, som ikke behøver hakkes yderligere. Alternativt skal chokoladen hakkes groft
  • Pærer til at fylde formen. Jeg brugte 12 små Clara Friis pærer, som jeg havde syltet (kogt) først med masser af vanille, citron og citronverbena. Du kan også bruge rå, skrællede pærer i tynde både.
  • Pynt: Tagetes, appelsin tagetes og kanelbasilikum

Rør smør, sukker og vanillesukker længe til det er helt hvidt og lidt luftigt. Tilsæt æggene et af gangen samt citronskal. Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det godt rundt sammen med den mørke chokolade.

Smør en springform rigtig grundigt og fordel halvdelen af crumbledejen på bunden. Tryk dejen godt fast, som var det til en sødvanlig tærtebund. Hæld kagedejen ovenpå og glat med en varm kniv eller dejskraber.

Sæt pærerne ned i dejen og drys den resterende crumble over.

En fin kage før ovnen

Bages ved 160 grader i ca 1 time.

Friskbagt smager den skønt, som den er, men der er ingen tvivl om, at det vil trække points hjem hos dine medspisere, hvis du serverer koldt flødeskum eller måske endda vanille is til.

Mange hilsner, Mette

Fotograf Martin Kaufmann

4 thoughts on “Pærecrumble de lux”

  1. Mette, det ser fantastisk skønt ud, når du pynter dine kager med blomster!
    Jeg har selv været i gang med at bage en rigtig efterårskage, græskar cheesecake! Jeg er nemlig ved at forberede smagsløgene til den forestående USA tur, nærmere bestemt San Diego!

    Håber, at I nyder ferien i Madrid!

    1. Ja, jeg elsker blomster og benytter enhver lejlighed til at få dem med. Nu varer det jo desværre ikke så længe, før det er slut med dem for i år…..:-)
      Græskarkagen lyder skøn og det samme gør turen til San Diego!

      Hav en rigtig dejlig weekend.

      Kh, Mette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *